top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een konvooi van 25 vrachtwagens van pro-Iraanse milities werd aangevallen door vliegtuigen


Screenshot Channel 12 News


Syrië en Irak meldden zondagavond een luchtaanval op een konvooi vrachtwagens dat wapens vervoerde, dat de grensovergang tussen beide landen overstak. Volgens de rapporten vond de aanval plaats in de buurt van de stad al-Bukhamal in de provincie Deir Ezzor. Volgens een Syrische bron zou het gaan om koelwagens van pro-Iraanse milities.


Volgens het Al-Arabiya-kanaal was de aanval gericht op een konvooi van 25 vrachtwagens dat de grens van Irak naar Syrië overstak via een grensovergang gecontroleerd door de Hezbollah-organisatie. Er werd ook gemeld dat het aanvallende vliegtuig eerder een waarschuwingsschot had afgevuurd om de chauffeurs te laten ontsnappen. Het Syrian Monitoring Centre bevestigde dat 6 vrachtwagens werden vernietigd na de aanval.

De in Europa gevestigde Syrische expert Omar Abu Layla, wiens nieuwsorganisatie DeirEzzor24 onderzoekers ter plaatse in Syrië onderhoudt, meldde dat de vrachtwagens toebehoorden aan Iraanse milities.


De directeur van de Syrisch Observatorium voor Mensenrechten, Rami Abdel Rahman, zei “twee dagen geleden arriveerden vrachtwagens uit Irak met wapens in de stad al-Mayadeen, ze laadden de goederen in de stad uit en keerden terug naar Irak. Blijkbaar wist Israël dat deze gekoelde vrachtwagens wapens vervoerden en viel ze aan."

303 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page