top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een mooi alternatief voor het handmatig volgen van winkelvoorraad


Foto Supplyve


Of u nu een grote winkel of een moeder-en-pop-winkel op de hoek bent, voorraad- en orderbeheer is een complexe taak.


Terwijl de Walmarts van de wereld het zich kunnen veroorloven om geld en mankracht uit te geven aan technologieën om te beheren wat er in en uit gaat, deed de Israëlische startup Supplyve een steekproef van 100 bedrijven en ontdekte dat 93 procent van de kleine onafhankelijke retailers nog steeds Excel-spreadsheets of zelfs potlood en papier gebruikt.


Die ouderwetse methoden redden het niet meer, vooral omdat de pandemie een wereldwijde crisis in de toeleveringsketen veroorzaakte die het moeilijk maakt om producten te kopen die zo basaal zijn als cola.


Supplyve is opgericht in juni 2021 om het supply chain-proces voor de kleine jongens en hun leveranciers te stroomlijnen.


"Ze verliezen talloze uren en miljoenen dollars aan inefficiënt order- en voorraadbeheer", zegt CEO en medeoprichter Joey Rubinstein.


“De hele retailmarkt is een waar oerwoud van verwarde pen-en-papiersporen, telefoontjes en e-mails. We kunnen deze puinhoop organiseren door het bestelproces voor de onafhankelijke supermarktmarkt te herdefiniëren – met een waarde van ongeveer 3% van het totale Amerikaanse BBP – en hopelijk andere Israëlische startups te inspireren.”


Een mooi rimpeleffect


Rubinstein legt uit dat de huidige supply chain-systemen zoals Square retailers vereisen om al hun producten handmatig in te voeren.


“Dat zou 180 uur – zeven dagen van 24 uur – kosten voor een kleine supermarkt met 10.000 producten. Dus ondanks de verliezen door slechte bestelbeslissingen en bederf, is het te veel werk om deze systemen te gebruiken”, vertelt Rubinstein aan ISRAEL21c.


“Verkopers hebben er ook last van dat ze niet weten wat er in de winkel gebeurt. We wilden leveranciers in staat stellen hun orderstroom te controleren en retailers in staat te stellen de voorraad en bestellingen efficiënter af te handelen.”


Het online webproduct en de mobiele applicatie van Supplyve automatiseren het hele proces van bestelling tot aanvulling. Gebruikers scannen eenvoudig productbarcodes met een smartphone-app, zonder handmatige invoer of dure externe barcodescanners.


Volgens Rubinstein maakt deze mogelijkheid het tellen van de voorraad goedkoper en vier keer sneller.


"We hebben het op een unieke manier gebouwd, waardoor de bedrijven nieuwe leveranciers kunnen vinden en moeilijk te vinden producten kunnen kopen", zegt hij.


“Een andere coole functie stelt ons in staat om foto's te maken van facturen, die barcodes, bedragen en prijzen hebben, en dan staat al die informatie in ons systeem. Onboarding duurt dus geen 180 uur”, zegt Rubinstein.


“De retailers kunnen dan efficiënter bestellen en de verkopers hebben meer controle. Het zorgt voor een mooi rimpeleffect.”


De prijs van Supplyve per maand is afhankelijk van het aantal SKU-scanbare barcodes die de winkel bevat, variërend van $ 99 tot $ 299.


Medeoprichter en COO van Supplyve, Dvir Goldman, met de eerste Amerikaanse klant van het bedrijf, Antara, eigenaar van Guru Health Foods in New York City. Foto met dank aan Supplyve


Klanten in Israël en de VS


Rubinstein sprak met ISRAEL21c vanuit de kantoorruimte van Supplyve in de AtoBe Accelerator aan het Azrieli College of Engineering in Jeruzalem. De startup gaat vervolgens naar de MassChallenge- versneller.


Ondanks de jonge leeftijd van het bedrijf, heeft het al zeven klanten in Israël. In de Verenigde Staten zijn een natuurvoedingswinkel in Queens, NY, en een supermarkt in Baltimore de eerste twee klanten, terwijl er nog twee in de maak zijn.


Deze early adopters geven feedback die Supplyve helpt bij het optimaliseren van zijn product, dat is geïntegreerd met Square en andere kassasystemen en verkrijgbaar is in de app-stores van zowel Apple als Google.


Supplyve's adviseur/beleggersraad omvat Edith Simchi Levi van New York Angels, een voormalig supply chain tech-ondernemer en auteur van een van de originele boeken over supply chain; retailanalyse-expert prof. Maxime Cohen; Ken Dowd, voormalig hoofd supply chain en logistiek voor het Amerikaanse leger; en NYU Stern School of Business Prof. Srikanth Jagabathula, een veteraan van een supply chain-techondernemer.


"Zoals de meeste Israëlische startups, gebruiken we Israël als een R&D-stagingsite en hebben we onze zinnen gezet op de Amerikaanse markt", zegt Rubinstein.


Een bedrijf van Amerikaanse Israëliërs


Culturele verschillen tussen Israëli's en Amerikanen kunnen een uitdaging zijn, maar het achtkoppige team van Supplyve zijn allemaal Amerikaanse emigranten, afgezien van ontwikkelaar Regina Rousson, een Australische moeder.


Rubinstein en medeoprichter/COO Dvir Goldman verhuisden samen naar Israël via Garin Tzabar, een programma dat de dienst en ondersteuning van de Israëlische strijdkrachten faciliteert voor "eenzame soldaten" zonder ouders in Israël.


Van links naar rechts, Supplyve oprichters Noah Bar Shain, Jacob Namrow, Joey Rubinstein, Dvir Goldman. Foto met dank aan Supplyve


“Onze achtergronden stellen ons in staat om in beide ruimtes heel goed te spelen. We begrijpen allemaal de Israëlische cultuur grondig en we begrijpen de Amerikaanse markt en zijn fijne kneepjes.”


Na het leger beheerde Goldman de operaties en logistiek voor een onafhankelijke retailer. Hij realiseerde zich dat ze bestellingen deden op basis van heel weinig informatie.


"Ze hadden geen idee wat er in hun schappen lag en wat op het punt stond te verlopen", zegt Rubinstein. “We spraken honderden mensen en ontdekten dat logistiek in de zelfstandige retail een heel groot probleem is. Er is een zeer lage technologie-adoptie.”


Rubinstein kent slechts één ander bedrijf dat als een directe concurrent kan worden beschouwd, gevestigd in Californië. "Dat is eigenlijk goed voor ons, want het is een serieuze validatie van het concept."


Voor meer informatie, klik hier.39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page