top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een natuurlijke, plantaardige behandeling voor colitis ulcerosa (ontstoken deel van dikke darm)


Screenshot YouTube


Een natuurlijke behandeling voor colitis ulcerosa (ontstoken deel van de dikke darm) toont significante voordelen aan voor patiënten bij wie een farmaceutische behandeling faalt, volgens de resultaten van een klinische studie gepresenteerd op het Crohn's and Colitis Congress in Denver, Colorado.


De curcumine en QingDai botanische combinatie (CurQD) is ontwikkeld en getest in het Sheba Medical Center, het grootste medische centrum van Israël en een Newsweek top-10 ziekenhuis.


Onder leiding van prof. Shomron Ben-Horin, hoofd gastro-enterologie; prof. Uri Kopylov, directeur van de afdeling inflammatoire darmziekten; en Dr. Nir Salomon, directeur van de integratieve gastro-enterologie-eenheid, onderzoekers probeerden CurQD op 52 CU-patiënten in Israël en Griekenland.


In de fase 1-studie bereikte CurQD een klinische respons in 70 procent van de gevallen en klinische remissie in 30% van de gevallen, zonder zorgen over de veiligheid.


De placebogecontroleerde fase 2-studie bereikte een nog hoger percentage van 86% klinische respons en 50% klinische remissie, beide significant superieur aan placebopatiënten.


Bovendien verbeterde de endoscopische subscore bij 75% van de patiënten die CurQD kregen, vergeleken met 20% bij patiënten die de placebo kregen.


"Onze combinatiebehandeling van curcumine en QingDai heeft het potentieel om de zorg voor patiënten met colitis ulcerosa op een verstorende manier te bevorderen", aldus Ben-Horinin gesprek met ISRAEL21C.


“De CurQD combinatie wordt al meer dan zes jaar in onze dagelijkse klinische praktijk gebruikt en deze laatste studie bevestigt onze klinische ervaring door de effectiviteit van dit op planten gebaseerde, betaalbare orale supplement aan te tonen. Wij geloven dat deze nutraceutische benadering kan worden overgenomen door medische centra over de hele wereld, waardoor patiënten overal de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben.”


Ben-Horin, Kopylov en Salomon hebben onlangs Evinature opgericht, een spin-offbedrijf van Sheba dat zich toelegt op het promoten en leveren van veilige, klinisch gevalideerde botanische remedies voor gastro-intestinale aandoeningen.


"Farmaceutische behandelingen voor IBD zijn buitengewoon duur geworden, waardoor de toegang van patiënten tot behandelingen die ze nodig hebben wordt beperkt, met als gevolg een verhoogde morbiditeit", aldus Salomon.


“Bovendien vormt langdurige voorafgaande toestemming voor geavanceerde therapieën een enorme belasting voor artsen en veroorzaakt het vertragingen bij de noodzakelijke behandeling van patiënten. Dit moet veranderen. Het is tijd voor meer gezondheidsgelijkheid en het gebruik van betaalbare, op bewijs gebaseerde niet-farmaceutische middelen zoals CurQD kan meer patiënten helpen toegang te krijgen tot een betere gezondheid.


Colitis ulcerosa is een chronische inflammatoire darmaandoening die ontsteking en ulceratie veroorzaakt van het binnenste slijmvlies van de dikke darm en het rectum. De exacte oorzaak van UC is niet bekend, maar er wordt aangenomen dat er genetische, omgevings- en immuunsysteemfactoren zijn.


Volgens de World Gastroenterology Organization worden ongeveer 1,6 miljoen mensen in de VS en 2,2 miljoen mensen in Europa getroffen door UC. De wereldwijde prevalentie van de aandoening is ongeveer 0,1-0,2% van de bevolking.

250 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page