top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een Nederlandse Holocaust overlevende en haar kleindochter zetten de Holocaust sirene in werking


Foto IDF-woordvoerder


Het was de Nederlandse Holocaustoverlevende Miriam Tafulkrair en haar kleindochter, sergeant Roei Avital, die samen de sirene in het hoofdkwartier van het Home Front Command lieten luiden over heel Israël.

Dinsdag klonk de sirene ter gelegenheid van Holocaust Herdenkings Dag door Holocaust-overlevende Miriam Tafulkrair en haar kleindochter, Sergeant Roei Avital, die dienst doet als Operations Sergeant in het Home Front Command van de IDF. Miriam Elizabeth Hanina Tafulkrair werd geboren in 1945 in Amsterdam, Nederland. Miriam is vernoemd naar de christelijke gynaecoloog die haar verloste en haar familie een schuilplaats voor de nazi's bezorgde. Miriams vader, Max, was schilder. Tijdens de oorlog vervalste hij identiteitskaarten en paspoorten van Joodse mensen als onderdeel van zijn betrokkenheid bij het Nederlandse verzet. Miriam besloot op 22-jarige leeftijd naar Israël te emigreren uit een gevoel van zionisme. Tegenwoordig woont Miriam in Even Shmuel met haar man, Haim, die in 1949 vanuit Jemen naar Israël emigreerde. Miriam en Haim hebben vijf kinderen, 13 kleinkinderen en een achterkleinzoon. Miriam en haar kleindochter, Roei, arriveerden vanochtend in de Alert Situation Room van het Home Front Command, en samen drukten ze samen op de knop die de Holocaust Remembrance Day-sirene door het hele land liet loeien.

Miriam Tafulkrair, overlevende van de Holocaust: "Als overlevende van de Holocaust heb ik de plicht jegens al mijn familieleden die zijn vermoord in de Tweede Wereldoorlog, om het verhaal te vertellen van hun heldenmoed en de verschrikkingen die ze tijdens de oorlog hebben meegemaakt. Het is mijn plicht om om hun gevoelens van constante angst en kwelling over te brengen, en om het gevoel van vrijheid en veiligheid te koesteren dat hoort bij het leven hier, in ons land, de staat Israël." Operations Sergeant in het Home Front Command, Roei Avital:"In mijn functie moet ik altijd alert zijn. Een operationele gebeurtenis kan op elk moment plaatsvinden en er is geen ruimte voor fouten. Daarnaast hebben we een directe impact op het redden van burgers in Israël. Ik ben trots op het pad van mijn grootmoeder, en het is een grote eer voor mij om in een IDF-uniform te staan ​​en de sirene te laten loeien op de Holocaustherdenkingsdag aan de zijde van mijn grootmoeder”.165 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page