top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een nieuw Iron Dome-bataljon in de IDF luchtverdediging

Foto IDF woordvoerder


Maandag werd het nieuwe 139e bataljon van de IDF Aerial Defense Array ingehuldigd tijdens een ceremonie onder leiding van de commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, de commandant van de Aerial Defense Array, brigadegeneraal. Generaal Gilad Biran, de commandant van het 139e bataljon, voormalige en huidige commandanten van de Aerial Defense Array, IDF-commandanten en soldaten van het bataljon.


Het bataljon werd geïnstalleerd nadat het eerder de luchtverdedigingssystemen ‘Hawk’ en ‘Patriot’ had bediend, voordat het in 2021 werd gesloten na ongeveer 53 jaar actie. Tijdens de oorlog, en vanwege operationele noodzaak, werd besloten het bataljon te heropenen, en het zal nu het Iron Dome Aerial Defense System exploiteren.


Als onderdeel van de conclusies die tijdens de oorlog werden getrokken, ontstond de operationele noodzaak om de commandogebieden zodanig te verdelen dat gevechtsmanagement op maat voor de verschillende operationele gebieden mogelijk zou worden. De oprichting van het bataljon zal de inzet van de Iron Dome-batterijen uitbreiden en de verdedigingslinie verbeteren.


Uit de opmerkingen van de commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar: “Al meer dan zeven maanden zijn de soldaten van de Aerial Defense Array verwikkeld in een defensieve oorlog op meerdere fronten die ongekend is in omvang. Israël is een van de weinige landen in de wereld die over zulke geavanceerde en uitgebreide luchtverdedigingssystemen beschikt, die door zulke hoogwaardige mensen worden beheerd. Naast de sterke verdediging opereren we ook offensief, waarbij we Hezbollah zijn capaciteiten ontzeggen, schouder aan schouder met het Noordelijk Commando. Samen zullen we weten hoe we het offensief kunnen uitbreiden en intensiveren als dat nodig is. Het zal een offensief zijn met enorme vuurkracht, dat de bedreigingen zal wegnemen en een verandering in de veiligheidsrealiteit in het noorden mogelijk zal maken. Wij hebben hiervoor getraind. De strijdmacht is hierop voorbereid.”


Uit de opmerkingen van de commandant van de luchtverdedigingsarray, brigadegeneraal. Generaal Gilad Biran: “De oprichting van het bataljon maakt deel uit van een belangrijk proces van transformatie en opbouw, geleid door de Israëlische luchtmacht, tijdens de oorlog, gericht op het versterken van de luchtverdediging van ons thuis – het individuele thuis van ieder en ieder van degenen die hier voor mij staan, en het nationale huis van het Joodse volk in Israël. Zelfs op dit uur staat het commandopersoneel, over de hele lengte en breedte van het land, standvastig en alert om het luchtruim van de natie te verdedigen tegen elke vijand die zijn soevereiniteit bedreigt en om degenen te beschermen die naar ons opkijken, in wiens naam en op wiens naam we staan. namens ons handelen. We zullen de wacht blijven houden, zo lang als nodig is, totdat alle missies zijn voltooid.’


Uit de woorden van bataljonscommandant luitenant-kolonel Tom Ironi: “Hoewel het nieuwe pad van het bataljon vandaag officieel begint, hebben we zelfs tijdens de aanvangsperiode, midden in de oorlog, een belangrijke en historische rol gespeeld in de operatie. Het personeel van het bataljon ontving nieuwe wapensystemen, zette deze in de frontlinies in, onderschepte vijandelijke luchtdreigingen en toonde vechtlust, initiatief en professionaliteit, zoals verwacht en gebruikelijk van de soldaten van het 139e Bataljon. Het is onze bestemming om onze geest op te bouwen, onszelf uit te rusten, terwijl we de missie vervullen, de mensen beschermen, ons huis verdedigen en de overwinning behalen, die zeker zal komen.

182 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page