top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een paar van de beste historische hotels in Jeruzalem


Sergei Palace Hotel in Jeruzalem. Foto door Sergey Stepanov via ISRAEL21C


Voor de horeca was er in Jeruzalem, net als in andere steden, een citroen en er was limonade. De citroen: twee moeilijke jaren zonder buitenlands toerisme. De limonade: een kans om opnieuw in te richten, te verbouwen of uit te breiden voor de dag dat gasten zouden terugkeren - en dat is nu weer zover.


Als je van plan bent om in de hoofdstad van Israël te verblijven, heb je een breed scala aan keuzes, van hotels, van luxe tot simpele hotels. Wij hebben samen met ISRAEL21C een aantal historische hotels uitgezocht waar het plezierig is te overnachten.


The American Colony Hotel


Foto via American Colony Hotel


Dit complex in Ottomaanse stijl met 94 kamers in de buurt van de Damascus-poort in de oude stad werd rond 1870 door de Turkse Pasja gebouwd als een paleis en is sinds 1902 in gebruik als hotel. Elk van de drie gebouwen wordt aangevuld met een tuin.


Oorspronkelijk een favoriet bij christelijke pelgrims, heeft de Amerikaanse kolonie in de loop der jaren vele buitenlandse journalisten en beroemde gasten ontvangen, waaronder Winston Churchill, Laurence of Arabia, Lauren Bacall, Peter O'Toole, Richard Gere, Tony Blair en John le Carré.


Adres: Louis Vincent St. 1

Voorzieningen: Buitenzwembad, fitnesscentrum, sauna, vergaderruimte, binnenplaats en tuinen, vier eetruimtes binnen en buiten (niet koosjer), twee bars

Parkeren: Gratis parkeren op het terrein


Boetiekhotel Alegra


Foto via Alegra


Het 12 jaar oude Alegra Hotel is gevestigd in een gerenoveerde authentieke kruisvaarders herberg van ongeveer 1000 jaar geleden en een 200 jaar oude voormalige synagoge aan de overkant van de straat. Het biedt zes kamers en zeven suites, elk vernoemd naar een paar historische of mythische minnaars.


Het hotel ligt in het schilderachtige, beboste dorpje Ein Karem, dat deel uitmaakt van de gemeente Jeruzalem en veel kerken en kloosters, kunststudio's en galerijen (en een beroemde chocoladewinkel!) bevat.


Adres: 13 Derech HaAhayot St.

Voorzieningen: Chef-restaurant (niet koosjer), spa, natte sauna, vergaderruimte, zonne-/observatiedek, binnenplaats en tuin met kinderzwembaden, watervallen en visvijvers

Parkeren: Nabijgelegen openbare parkeerplaats


Sergei Palace Hotel


Sergei Palace Hotel in Jeruzalem. Foto door Sergey Stepanov via ISRAEL21C


Het Sergei-paleis, gebouwd in 1889 om tsaristische pelgrims te dienen en volledig gerenoveerd in 2017, biedt 20 kamers en twee suites. Dit hotel, dat op een paar honderd meter van de oude stad ligt, heeft de kenmerken van de oude architectuur van Jeruzalem behouden en heeft een galerij en een concertzaal.


Adres: Queen Heleni Street 13

Voorzieningen: The Palace Restaurant met internationale en Russische keuken (niet koosjer), terras, sauna, souvenirwinkel, fietsverhuur, zakencentrum, bar, zomerterras, ophaalservice vanaf de luchthaven, rondleidingen door de nabijgelegen Holy Trinity Cathedral

Parkeren: er wordt een voucher verstrekt voor parkeren tegen een vast dagtarief op een nabijgelegen parkeerplaats


125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page