top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een pad van hoop voor de ontvoerden: KKL-JNF schildert het bos geel


Foto KKL-JNF


KKL-JNF creëerde een speciale installatie voor de mensen die op 7 oktober werden ontvoerd in het recreatiegebied Protzei HaDerech ("The Trail Blazers") aan snelweg 1 de weg van Tel Aviv naar Jeruzalem.


De aanblik van de installatie is diep ontroerend: langs de weg die naar het monument leidt staan pilaren met foto's van de ontvoerden. Op elke pilaar staat een gele bloem, die een symbool werd voor de hoop de ontvoerde terug te zien komen.


KKL-JNF nodigt het publiek uit om de locatie te bezoeken en zich bij de ontvoerden en hun families aan te sluiten in de hoop dat ze vrijgelaten worden. Bij de ingang van de installatie hangen gele linten en bezoekers worden uitgenodigd een geel lint rond een van de bomen ter plaatse te binden.


Foto KKL-JNF


KKL-JNF-voorzitter Ifat Ovadia-Luski: “Tijdens de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog vocht het Joodse volk voor hun vrijheid op weg naar Jeruzalem, dat toen belegerd werd. Nu, 75 jaar later, vechten we voor de vrijheid van onze zonen en dochters, ontvoerd door een wrede vijand van de Gazastrook. Onze gedachten en intenties hebben hun eigen kracht, en op dit moment zijn ze toegewijd aan onze dierbare zonen en dochters die uit hun families zijn gehaald. Het publiek is uitgenodigd om de site te bezoeken, bind een geel lint en spreek de wens uit dat ze allemaal naar huis komen."

231 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page