top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een speciale medische verklaring voor luitenant A. die ernstig gewond een terrorist uitschakelde


Foto IDF-woordvoerder


De commandant van de divisie Judea en Samaria, brigadegeneraal Avi Belot, heeft een speciale verklaring gegeven aan luitenant A, die een terrorist neutraliseerde terwijl hij ernstig gewond was.


Luitenant A fungeert als plaatsvervangend commandant van de compagnie 'Barak' in het bataljon 'Tavor' van de reddings- en trainingsbrigade van het Home Front Command.


Bij de aanslag, die afgelopen november plaatsvond, arriveerde een terrorist in zijn voertuig bij de Bell-controlepost, vlakbij de Maccabim overgang en reed hij over luitenant A. heen. Daarna stapte de terrorist gewapend met een machete uit zijn voertuig en probeerde de officier aan te vallen die op de terrorist schoot en hem neutraliseerde terwijl hij zelf ernstig gewond was.


Foto IDF-woordvoerder

"De officier was ernstig gewond en desondanks toonde hij buitengewone vindingrijkheid en moed door zijn wapen af ​​te vuren en de terrorist te neutraliseren", zei de commandant van de Yosh divisie, brigadegeneraal Avi Blot, "door zijn acties voorkwam hij een grotere aanval die had kunnen gebeuren. De officier toonde een hoog niveau van kalmte, precisie en toewijding bij het beschermen van zijn soldaten en de burgers van de staat Israël en is een voorbeeld en een model van wat er van een soldaat en commandant in de IDF wordt verwacht."116 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page