top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een ster is geboren: "Papa gaf me een cadeau, een machinegeweer en een geweer"


Foto via PMW


Een jong Palestijns meisje is misschien op weg naar roem als we mogen uitgaan van optredens op de officiële PA TV. Terwijl ze een lied zingt dat 'het machinegeweer en het geweer' verheerlijkt als 'een cadeau van papa', is de jonge Amal de afgelopen twee maanden twee keer op officiële PA TV verschenen, waarbij ze haar gevangengenomen vader toesprak en alle terroristische gevangenen prees.

In haar laatste toespraak bedankte ze ook de officiële PA TV rechtstreeks voor de mogelijkheid om haar gevangen vader te bereiken. Palestinian Media Watch (PMW) heeft onthuld dat de officiële PA TV een aantal programma's heeft gewijd aan de terroristische gevangenen. Haar laatste bericht is als volgt:


Foto via PMW


Meisje: “Ik ben Amal, de dochter van gevangene Muntasir Abu Azzoum. Ik wil alle mannelijke en vrouwelijke gevangenen groeten. Dit is mijn boodschap aan papa... Ik ben trots op jullie allemaal, en ik wil [officiële] PA TV en het programma Giants of Endurance bedanken dat me de kans gaf om te spreken en papa mijn stem te laten horen. De gevangenis sluit de jonge mensen van Palestina niet af. Wij, de kinderen van de gevangenen, hebben uithoudingsvermogen geleerd van onze gevangenen. Ik wil een lied aan papa opdragen:

Papa gaf me een cadeau, een machinegeweer en een geweer.


Als ik groot ben, ga ik bij het Bevrijdingsleger.


Het Bevrijdingsleger leerde ons hoe we ons vaderland moesten verdedigen.


We zullen de overwinning behalen op Amerika en Israël.”


[Officiële PA TV, Giants of Endurance , 24 november 2022]


PMW onthulde het eerste tv-optreden van het meisje, evenals de optredens van andere jonge kinderen die voor hun familieleden van terroristische gevangenen zongen over "het verslaan van Israël" en "het vertrappelen van de nek van de zionisten".


Het meisje is de dochter van Muntasir Abu Azzoum, een Palestijn die in Israël gevangen zit. PMW kon de aard van zijn misdaden niet vaststellen.
171 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page