top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een team van academici vormen om klimaatverandering te bestrijden


Dr. Doron Markel, hoofdwetenschapper van KKL-JNF. Foto door Eitan Vitkon/KKL-JNF


In de hoop een divers team van creatieve, innovatieve en strategische denkers te vormen om nieuwe manieren te vinden om met de aanhoudende klimaatcrisis om te gaan, lanceert Keren Kayemeth LeIsrael – Joods Nationaal Fonds ( KKL-JNF ) een klimaatbeurzenprogramma onder leiding van de hoofdwetenschapper van de organisatie, Doron Markel.


Het programma kent gedurende twee jaar beurzen toe van NIS 25.000 (€ 6.900) per jaar — NIS 1,8 miljoen in totaal — aan geselecteerde doctoraatsstudenten aan de Hebreeuwse Universiteit, Tel Aviv Universiteit, Bar-Ilan Universiteit, de Universiteit van Haifa, Ben-Gurion Universiteit, het Technion-Israel Institute of Technology en het Weizmann Institute of Science.


Studenten worden gekozen op basis van hun onderzoek naar dringende problemen, zoals het ontwikkelen van oplossingen voor hernieuwbare energie, het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, het identificeren van nieuwe technologieën voor energieopslag en het voorbereiden op de verwachte gezondheids- en sociologische effecten van klimaatverandering.


Markel zei tegen ISRAEL21C dat het Climate Scholarships programma "een belangrijke fase is in de oprichting van een team dat de volgende generatie van milieuleiderschap zal zijn. Op deze manier draagt ​​KKL-JNF bij aan het stimuleren van klimaatonderzoek en het opleiden van de mankracht die de belangrijke strijd in de klimaatcrisis zal helpen.”


Het programma maakt deel uit van het lange termijnplan van KKL-JNF om een ​​Klimaatcentrum op te richten, waar een samenhangende klimaatstrategie op verschillende fronten zal worden aangenomen en geïmplementeerd: het opnemen van klimaatthema's in de kernactiviteiten van KKL-JNF (bos, land, water), en leidende projecten op nieuwe relevante gebieden zoals hernieuwbare energie en land voor tweeërlei gebruik.


Het Climate Center zal ook contacten onderhouden met externe organisaties in Israël en in het buitenland, en projecten promoten over klimaat- en milieukwesties naast maatschappelijke organisaties, lokale autoriteiten en overheidsinstanties.


KKL-JNF Wereldvoorzitter Avraham Duvdevani merkte op dat “KKL-JNF altijd een groene organisatie is geweest wiens activiteiten zijn gericht op de bescherming en verbetering van het milieu en duurzaamheid. KKL-JNF zal blijven deelnemen aan alle aspecten van klimaatverandering en het voorkomen van de schade veroorzaakt door de klimaatcrisis in onze regio en in andere landen.”
76 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page