top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een terugblik op de twee weken waarin geen enkele duiker droog bleef


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door

Noya Ben Gigi,


Ze zullen de meest geheime operaties in de diepten van de zee uitvoeren en zaken aanpakken die ze aan niemand kunnen onthullen. Dus hoe bereid je je voor op bijzondere activiteiten tussen de golven? En hoe zit het met rubberboten? We doken in een van de meest interessante en uitdagende series op het gebied van duiktraining

Voor het team dat een van de krachtigste en meest uitdagende gereedschappen ter wereld zal besturen: de onderzeeër, wacht net zo goed een uitdagende en interessante training als de machine zelf. Ze leren alles over navigatie op zee, teamwerk en ontdekken de geheimen achter het staal dat onder het wateroppervlak verdwijnt.


Eén van de eerste hoogtepunten in de opleiding van de duikers van Sheitat 7 is de ‘Yam Series’. Het is de eerste keer dat de cursisten van de cursus kennis maken met de golven, die tijdens de dienst hun tweede thuis zullen worden. Ze rennen niet meer alleen over het modderige zand van het strand, maar springen in het diepe water. Deze keer was het de beurt aan cyclus 125.


Foto IDF woordvoerder


De opleiding van de duiker duurt een jaar en twee maanden, en de serie is een van de eerste fasen. Het duurt twee weken en vindt plaats in de zuidelijke arena van het Verre Oosten. Tijdens de cursus proberen de cursisten een vaartuig uit dat lichtjaren verschilt van de onderzeeër: de SG (rubberboot). Je vraagt ​​je af waarom?


“We simuleren een situatie waarin de cursisten in een extreme situatie een vaartuig moeten besturen”, antwoordt de commandant van een duikschool, kapitein S. “Net als in een onderzeeër lossen ze in een boot allerlei storingen op, behandelen ze op afstand en lange reizen, en vooral oefenen met tactisch denken en teamwerk."


Foto IDF woordvoerder


Elke avond, als de klok middernacht slaat, springen de kampeerders uit bed, trekken uitrusting aan en springen in het water. Zo begint weer een trainingsdag waarbij ze schouder aan schouder blijven zwemmen met alle teamleden, rennen voordat de uniformen tijd hebben om te drogen en natuurlijk - taken uitvoeren op de rubberboten.


Tegen het einde van de training komt de afsluitende missie - waarin ze vanaf het begin een stealth- en aanval op een doelwit moeten plannen en uitvoeren tot succes. “We willen hun tactisch denken testen en stimuleren”, vult majoor S. aan. “Hoe ga je om met de uitdagingen? Hoe voer je een plan uit tijdens de gevechtsprocedure?"


Foto IDF woordvoerder


“Een van de unieke kenmerken van deze serie is dat deze wordt afgeleverd door duikers in het reservaat”, besluit hij. “Ze brengen de geheimen van het beroep, de werking van het schip en de controle over de zee over op de leerlingen – en brengen de toekomstige duikers de figuur van de duiker, de waarden waarmee ze zijn opgegroeid en de erfenis van Sheyat 7".

80 weergaven0 opmerkingen
bottom of page