top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Een tijd voor verantwoordelijkheid" - brief van chef-staf aan commandanten en reservisten


Foto IDF-woordvoerder


Deze brief ontvingen alle commandanten en reservisten van de Chef-Staf van de IDF.


Aan de commandanten van de IDF en zijn verplichte en reservistische soldaten,


Het zijn complexe dagen in de Israëlische samenleving. Van alle kanten en richtingen, het is onmogelijk om niet bezorgd te zijn over wat er gebeurt. We hebben oorlogen gekend, pijn gekend en felle gevechten gekend tegen onze vijanden.

Dit uur is anders dan alle andere die we eerder hebben gekend. We hebben niet zulke dagen gekend van samensmelting van externe dreigingen, terwijl er thuis een storm opsteekt. Ik wend me tot u in deze tijd van beproeving: dit is een tijd voor verantwoordelijkheid. Onze missie is om ons huis te beschermen tegen groeiende bedreigingen van buitenaf. We kennen ze goed en begrijpen dat dit het moment is om verantwoordelijkheid te tonen. Laat onze vijanden weten dat we allemaal op onze hoede zijn en dat niemand hun post verlaat.

Veerkracht, persoonlijke verantwoordelijkheid, eenheid in onze gelederen en kameraadschap zullen nu standhouden zoals op elk ander moment, nu we de grote defensie- en veiligheidstaken tegemoet gaan.

De IDF heeft altijd gehandeld in overeenstemming met de geest van de IDF en zijn waarden, een vijfenzeventig jaar oud moreel kompas waarvan het licht ons zelfs in de donkerste uren en donkerste dagen heeft geleid. Dat zal in de toekomst ook zo zijn.

Ik en alle IDF-commandanten naast mij, over de hele commandostructuur, zullen de IDF en u leiden in deze complexe dagen. Ik ben verantwoordelijk voor elke missie die u is opgedragen om er een te zijn voor de bescherming en veiligheid van de staat Israël en zijn burgers, en ik zal de waarden van de IDF hooghouden.

En u, ieder op uw hoede, bent verantwoordelijk voor het vervullen van uw aandeel in de missie, wetende dat er geen vervanger voor u is.

De plaats voor protestuitingen is in de openbare ruimte. Deze hebben geen plaats in de IDF, omdat ze hier dodelijk zijn. Ze ondermijnen onze wederzijdse verantwoordelijkheid voor elkaar en onze vijanden interpreteren dit als een zwakte en een kans voor hun complotten. Ieder van jullie heeft een persoonlijke verantwoordelijkheid om de taak aan te gaan en uit te voeren zonder externe overwegingen.

Tijden als deze brengen uitdagingen en risico's met zich mee. In een tijd waarin een storm extern groeit en een andere intern broeit, is de sleutel tot de IDF's veerkracht en naleving van zijn missies een solide commandostructuur gebaseerd op vertrouwen en discipline. We zullen de rijen sluiten, we zullen voor elkaar zorgen en samen zullen we de paraatheid verbeteren voor elke missie, op elk front, tegen elke vijand. Dit is onze plicht!

223 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page