top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een trip down memory lane: Terug naar school met KKL – JNF


Foto KKL-JNF


Volgende week zullen zo'n 2 miljoen Israëlische leerlingen weer in de schoolbanken zitten, dus het is tijd om terug in de tijd te gaan. KKL-JNF Archive opent de boeken en geeft ons een glimp van nostalgische momenten vanaf de schoolbanken vóór het tijdperk van smartphones.


Foto KKL-JNF


Efrat Sinai, directeur van het Archief bij KKL-JNF : “Zittend op tafels of op de vloer, in het natuurkundig laboratorium en in een naaiklas leerden de kinderen van Israël en verruimden hun horizon op allerlei terreinen in het hele land.


Foto KKL-JNF


Het fotoarchief van KKL-JNF onthult met trots nostalgische foto's uit de klaslokalen in Israël vóór en kort na de oprichting van de staat.


Foto KKL-JNF


De leersfeer wordt ook weerspiegeld in de KKL-JNF-posters en postzegels, die de beste Israëlische ontwerpers mochten ontwerpen , zoals de serie postzegels "Eer je leraar" uit 1953 ontworpen door de gebroeders Shamir, die onder meer het symbool van de staat Israël ontwierpen.


Foto KKL-JNF


Het archief van KKL-JNF herbergt vele nostalgische schatten - belangrijke en alledaagse momenten uit de staat van Israël, meer dan 100 jaar oud."

Foto KKL-JNF

68 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page