top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Een wereldwijde inspanning voor herstel van ecosystemen


Screenshot YouTube


Zal hernieuwbare energie de landschappen van landen veranderen? Welke innovatieve technologieën zullen/kunnen de dreigende wereldwijde voedselcrisis oplossen? Hoe zullen oorlogen, zoals die in Oekraïne, de voedselzekerheid van landen in de toekomst beïnvloeden? Welke rol speelt de Israëlische woestijn in de wereldwijde oplossing voor klimaatverandering en woestijnvorming?


Al deze vragen en meer zullen worden besproken op de grootste internationale woestijnvormingsconferentie ter wereld, die van 27 november 2022 tot 1 december 2022 zal worden gehouden in de Jacob Blaustein Institutes for Desert Research van de Ben-Gurion University in Sde Boker.Universiteit van de Negev.


Meer dan 250 sprekers uit meer dan 45 landen zullen deelnemen aan meer dan 50 panels gedurende 5 dagen van wetenschappelijke en beleidsvergaderingen, workshops en excursies gericht op onderwerpen als: aardobservatie, ecologie, economie, ecologische ecosysteemdiensten, onderwijs, energie, voedsel, gezondheid en water.


Keynote-sprekers zijn onder meer:

Dr. Osvaldo Sala, oprichter van het Global Drylands Center en Julie A. Wrigley, Regents' en Foundation Professor aan de Arizona State University

Dr. Henry Falk, voormalig directeur van het National Center for Environmental Health, Centers for Disease Control en professor aan Emory College

Prof. Noga Kronfeld-Schor, hoofdwetenschapper bij het Israëlische ministerie van Milieubescherming

Prof. Dorit Nitzan, Ben-Gurion Universiteit van de Negev, voormalig WHO Regional Emergencies Director in de WHO Europese Regio


Woestijnvorming is de transformatie van vruchtbaar land in onproductieve droge gebieden en woestijnen. Tegenwoordig is er een internationaal begrip dat het fenomeen wordt beïnvloed door een reeks factoren, waaronder beleid voor landbehoud, beheer van watersystemen, kenmerken van de landbouw, opwarming van de aarde en klimaatverandering. Als gevolg hiervan is de bestrijding van woestijnvorming een mondiaal milieuprobleem geworden in de zoektocht naar een balans tussen ontwikkeling en duurzaamheid.


Israël heeft aanzienlijke kennis en ervaring opgebouwd in het bestrijden van woestijnvorming en heeft de afgelopen jaren het internationale debat over dit onderwerp geleid, in samenwerking met de VN en academische instellingen over de hele wereld. Dit is de belangrijkste en enige conferentie ter wereld die dit fenomeen wereldwijd aanpakt en confronteert vanuit een multidisciplinair perspectief, zowel wetenschappelijk als beleidsmatig.


Dit jaar is het onderwerp van de conferentie "Een wereldwijde inspanning voor herstel van ecosystemen", met discussies over gerelateerde aspecten zoals voedselzekerheid, continenten en landen, gezondheid en meer. De conferentie zal ook ingaan op de baanbrekende, inspirerende rol van de Israëlische woestijn in internationaal onderzoek en de meest geavanceerde technologieën om woestijnvorming te bestrijden die daaruit zijn voortgekomen.
59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page