top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eeneiige tweeling bevalt uren na elkaar in hetzelfde ziekenhuis van een jongen


De eeneiige tweeling Yael Yishai en Avital Segel beviel binnen enkele uren van elkaar in het Shaare Zedek Medisch Centrum (SZMC) in Jeruzalem. Foto met dank aan SZMC


De verloskundigen van het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem dachten dat ze zich misschien dingen inbeeldden nadat onlangs een identieke tweeling werd opgenomen en op dezelfde dag babyjongens ter wereld bracht.


De tweeling, Yael Yishai en Avital Segel, 31, wonen allebei in de regio Gush Etzion ten zuiden van Jeruzalem en hadden dezelfde uitgerekende datum – elk voor hun vierde kind.


Yael beviel eerst van haar zoon, enkele uren later gevolgd door Avital.


“Het verplegend personeel was zo ongelooflijk. Ze deelden onze opwinding en zorgden ervoor dat we in dezelfde kamer op de kraamafdeling konden zijn”, aldus Avital tegen ISRAEL21C.


Yael voegt toe: “Bevallen is altijd een bijzondere en ontroerende ervaring, maar het is nog beter als je het kunt delen met een goede vriend die ook je zus is. Het was leuk om samen met onze nieuwe baby's een kamer te delen. In het verleden zijn we zes weken na elkaar bevallen, dus dit wordt nu de tweede keer dat we samen met zwangerschapsverlof gaan.”


Shaare Zedek senior vroedvrouwen Rina Dvir en Efrat Herling zeiden: "Ons motto in de verloskamers is dat we ons inzetten om nieuw leven in de wereld te brengen, maar het lijdt geen twijfel dat wanneer we bevallen van zussen die ook een identieke tweeling zijn, dat een heel ander soort geluk en opwinding.”


Opmerkelijk is dat dit niet de eerste keer is dat een identieke tweeling op dezelfde dag baby's ter wereld bracht in Shaare Zedek - het ziekenhuis was getuige van een soortgelijke gebeurtenis in april 1997.

Deze niet-geïdentificeerde identieke tweeling beviel op dezelfde dag in april 1997 in het Shaare Zedek Medisch Centrum. Foto met dank aan SZMC


Het Shaare Zedek ziekenhuis is het drukste kraamcentrum van Israël, met meer dan 22.000 geboorten in 2021.

123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page