top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste directe vluchten tussen Tel Aviv en Marrakesh van start


Screenshot Channel 13 van vertrek eerste directe vlucht naar Marrakesh.


Bijna acht maanden nadat de Israël en Marokko een door de VS gesteunde normalisatieovereenkomst bereikten, gaan vandaag, zondag, de eerste directe vluchten tussen Tel Aviv en Marrakesh van start.


Om 08.15 vertrok een vlucht van Israir en om 11.20 staat een vlucht van El Al gepland, beide vluchten zijn vol geboekt.


Ishay Zacks captain van Israir vlucht 6H061 zei zondagochtend tegen Army Radio "dat iedereen die betrokken is bij deze historische gebeurtenis, enorm opgewonden is".


Kort voordat de vlucht zou vertrekken was hij nog druk bezig met het bestuderen van de administratieve coördinatie, en het voorbereiden van het vliegtuig.


Ter gelegenheid van deze toch wel historische gebeurtenis was de El Al lounge versierd met Marokkaanse vlaggen, tapijten en andere Marokkaanse gebruiksvoorwerpen.


Na de normalisatie met Bahrein, Soedan en de Verenigde Arabische Emiraten is Marokko het vierde land waar nu normale betrekkingen mee zijn.


In Israël wonen naar schatting zo een 700.000 Joden van Marokkaanse afkomst en het zal dus geen verrassing zijn dat velen van de gelegenheid gebruik zullen maken een reis naar hun moederland te maken.


Voor de prijs hoeven ze het niet te laten, tickets zijn er al vanaf € 425.
61 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page