top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste onderzoek Maccabi ziekenfonds: "3e vaccinatie"in 86% van de gevallen effectief"


Mensen staan 'snachts in de rij in Tel Aviv om gevaccineerd te worden. Screenshot Channel 12 news.


Uit gegevens die zijn gebaseerd op een vervolgonderzoek dat is uitgevoerd door de afdeling Data & Digitale Gezondheid van het Maccibie ziekenfonds bij mensen die minstens zeven dagen geleden hun derde dosis hebben gekregen, blijkt dat het derde Pfizer vaccin in 86% effectief bij de 60-plussers die voor een derde keer zijn gevaccineerd.


"Het vaccin heeft opnieuw zijn doeltreffendheid bewezen", zei Dr. Anat Ekka Zohar, die de studie leidde, tegen The Jerusalem Post. “Het heeft ook aangetoond dat het bescherming biedt tegen de Deltavariant van het COVID-19 virus. De drievoudige dosis is op dit moment de oplossing om de huidige infectie-uitbraak in te dammen.”


De studie vergeleek met name 149.144 leden die ten minste zeven dagen geleden drie doses van het Pfizer-vaccin hadden gekregen met 675.630 leden die qua leeftijd, geslacht, sociaaleconomische status en bevolkingsgroep overeenkwamen en die in januari of februari twee keer waren gevaccineerd.


Van de 149.144 voor een derde keer gevaccineerde mensen werden slechts 37 geïdentificeerd als positief voor corona, vergeleken met 1.064 van de vergelijkingsgroep.


"De werkzaamheid van een vaccin met drie doses is zeer beschermend tegen zowel infectie als ernstige ziekte", concludeerde Ekka Zohar.


Hij drong er bij iedereen van 50 jaar en ouder op aan zich voor een derde keer te laten vaccineren, zowel voor hun zelfbescherming als öok voor de bescherming van hun families, vrienden en anderen."

66 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page