top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste onderzoek van de chef-staf afgerond: achtervolging terroristen gaat door


ChefStaf LTG Herzi Halevi. Foto IDF-woordvoerder


Dinsdag heeft de Chef van de Generale Staf, LTG Herzi Halevi, een bezoek gebracht aan de Jordaanvallei-brigade en een eerste onderzoek uitgevoerd naar de operationele incidenten die zich recentelijk hebben voorgedaan bij het Centrale Commando, Judea en Samaria en de Jordaanvallei.


Als onderdeel van het onderzoek presenteerde de commandant van de Jordaanvallei-brigade, COL Meir Biderman, de belangrijkste lessen uit de terroristische aanslag van maandag, waarbij wijlen Elan Ganeles werd vermoord.


IDF-soldaten blijven de terroristen achtervolgen die de aanslagen in Huwara en de Jordaanvallei hebben uitgevoerd, naast het trainen, verdedigen en uitvoeren van terrorismebestrijdingsactiviteiten.


De vier bataljons die als versterkingen zijn toegewezen aan de Judea en Samaria Divisie, zetten hun activiteiten voort langs de veiligheidsbarrière van Judea en Samaria.


Chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi: “Deze recente incidenten en terroristische aanslagen hebben een zware tol van ons geëist en we onderzoeken en bestuderen ze. We zullen elke vorm van terrorisme dwarsbomen en blijven opereren, waarbij we alle operationele en inlichtingenmiddelen gebruiken om de terroristen te pakken te krijgen. De IDF is verantwoordelijk voor het handhaven van de veiligheid in Judea en Samaria. De gewelddadige rellen die na de aanval in Huwara plaatsvonden, zullen ook grondig worden onderzocht.”

137 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page