top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste peiling na de verkiezingen: Likud zou 2 zetels verliezen


Screenshot Channel 12 News


Zondag markeerde de regering precies een maand sinds haar oprichting. Nu, voor het eerst sinds de verkiezingen, heeft Channel 12 News een eerste peiling uitgevoerd.


De Likud partij verliest twee Knesset zetels en komt op 30 zetels uit, oppositieleider Lapid handhaaft zijn 24 Knesset zetels, terwijl het Staatskamp van Benny Gantz twee zetels wint en op 14 Knesset zetels uitkomt.


Screenshot Channel 12 News


De overige partijen houden hetzelfde aantal zetels, waarbij opgemerkt moet worden dat Meretz nu wel de kiesdrempel haalt en met 4 zetels in de Knesset komt, maar haalt de Labour partij de kiesdrempel niet.


Ook werd de deelnemers aan de peiling gevraagd of ze vrezen dat de juridische hervorming de Israëlische economie zal schaden? Meer dan de helft, 54% zei dat ze daar bang voor zijn, en 36% zei daar niet bang voor te zijn. Zelfs onder de kiezers van de coalitiepartijen vreest een op de vier Netanyahu aanhangers een mogelijke schade aan de economie.


Hoewel het plan voorlopig in de ijskast is gezet, werd de deelnemers ook gevraagd wat ze vonden van de sluiting van de publieke omroep.


61% zei tegen de sluiting te zijn, terwijl slechts 12% steun aan het plan zou geven. Zelfs onder een groep Netanyahu kiezers is 41% tegen de sluiting van het bedrijf, vergeleken met 18% die het steunt


70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page