top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste sergeant. Mor Shakuri, 29: Politieagent was een bruiloft in juni aan het plannen. Gedood in de strijd tegen Hamas op het dak van het politiebureau van Sderot op 7 oktober

Eerste sergeant. Mor Shakuri. Foto Israëlische politie


Een artikel uit de Times of Israel serie Those We Have Lost.


Eerste sergeant. Mor Shakuri, 29, uit Sderot, een patrouilleofficier, werd op 7 oktober gedood in de strijd tegen Hamas-terroristen die probeerden het politiebureau van Sderot over te nemen.


Haar commandant, Chief Insp. Bar Manshuri vertelde Ynet dat Mor het dak van het politiebureau van Sderot opging om op terroristen beneden te schieten totdat ze geen munitie meer had: “Ze meldde mij dat de munitie op was. Helaas kon ik niet helpen en bewapenen Ik schreef haar dat we een vreselijke, eindeloze strijd voerden [in het station]. Terwijl ze in gevaar verkeerde en voor haar leven vocht, schreef ze mij: 'Bar, wees sterk.' Zelfs op dit extreme moment dacht ze aan anderen en niet aan zichzelf.”


Supt. Mali Shoshana, die die dag met Mor op het dak was, vertelde Channel 12 News dat terwijl ze daarboven waren, een medewerker van het Ministerie van Defensie gewond raakte en Mor haar shirt uittrok, het scheurde en als tourniquet gebruikte: “Mor vocht dapper onder vuur en behandelde een gewonde persoon,” zei ze. “Ik ontmoette Mor toen ik vier jaar op het politiebureau van Ashkelon diende – een toegewijde officier, professioneel, uitstekend, geliefd bij iedereen, gezaghebbend, gevoelig en zeer menselijk. Dit is een enorm verlies.”


Ze werd op 10 oktober in Sderot begraven. Ze laat haar ouders, Ayala en Roni, haar zus Sapir en haar verloofde David achter.


Haar moeder, Ayala, vertelde Channel 12 dat Mor haar die ochtend belde en zei: "Mam, het is belangrijk voor mij dat je weet dat als ik het niet overleef, ik van je hou, ik hou van papa, zorg voor mijn zus." vertelde ze. 'Ik ken Mor, ze zou zeggen: 'Ik ga vechtend ten onder.' Ze gaf nooit op. Als ze van het bange type was, zou ze hier bij mij wonen... ondanks alle pijn ben ik trots op haar dat ze ons heeft beschermd.'


Mor is geboren en getogen in Sderot en diende tijdens haar legerdienst als commandant in opleiding op een IDF-trainingsbasis naast Pardes Hanna, voordat hij ongeveer zes jaar geleden bij de politie kwam. Terwijl ze op het politiebureau van Ashkelon diende, ontmoette ze David, een collega-politieagent, en een paar maanden voordat ze werd vermoord, verloofden ze zich. Het echtpaar was van plan een bruiloft in juni te organiseren.


David vertelde Channel 12 dat Mor hard vocht “en de burgers van het zuiden beschermde. Het is niet iets dat haar troost of haar bij ons terug zal brengen, maar het geeft ons kracht dat ze uiteindelijk tot het laatste moment heeft gevochten en een held is geweest.”


Haar zus, Sapir, vertelde aan het tijdschrift La'isha : "Mor was mijn beste vriendin, mijn beste vriendin, ze maakte zich altijd zorgen om mij en stond altijd voor me klaar in moeilijke tijden."

“Iedereen die haar kende, zou haar lach, haar vreugde en haar brede glimlach beschrijven. Mor bracht overal licht, je zou haar nooit kunnen missen”, zei Sapir. Haar beslissing om bij de politie te gaan “verrast niemand. Het paste perfect bij haar, ze was een echte vechter.”

Sapir zei: “Ik wilde haar zo graag onder de chuppa zien , ze keek zo uit naar dat moment, om een ​​eigen huis te bouwen en moeder te worden, en dat is haar nooit gelukt.”

226 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page