top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste stap gezet op weg naar intrekking staatsburgerschap door Palestijnen betaalde terrorist


Knesset. Foto Dani Shem Tov / Woordvoerder van de Knesset


Met brede steun van 71 wetgevers, waaronder die van de oppostie, werd de voorlopige lezing van wetgeving dat het staatsburgerschap of verblijf van veroordeelde terroristen die worden betaald door de Palestijnse Autoriteit zal intrekken, woensdag goedgekeurd in de Knesset.


Het wetsvoorstel is van toepassing op zowel Israëlische burgers als degenen die zijn opgesloten na een terreurveroordeling. De Palestijnse Autoriteit (PA) betaalt regelmatig stipendia aan veroordeelde terroristen, daarnaast is de wet ook van toepassing op organisaties die namens de PA uitkeren.


De toelichting op het voorstel luidt: "Tegenwoordig ontvangen veel mensen die het Israëlische staatsburgerschap of ingezetenschap hebben, maandelijks een salaris van de Palestijnse Autoriteit als loon en compensatie voor het plegen van terroristische daden. Een burger of inwoner van de staat Israël die ermee heeft ingestemd betaling ontvangen van de Palestijnse Autoriteit, rechtstreeks of via een buitenlandse instantie, als salaris of als compensatie voor het plegen van een terroristische daad of een ander misdrijf dat de veiligheid van de staat ernstig schaadt, zoals het feit dat hij voor zichzelf getuigt dat hij afstand doet van zijn status als burger of ingezetene."124 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page