top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste steen voor het nieuwe Sheba-Safra kinderziekenhuis gelegd, het meest futuristische ter wereld


Premier Netanyahu (L) en prof. Yitshak Kreiss. Foto Amos Ben Gershon / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en prof. Yitshak Kreiss, directeur-generaal van Sheba Medical Center, legden maandag de hoeksteen voor de nieuwe Edmond en Lily Safra Children's ziekenhuis.


Sheba zei dat het uitgebreide nieuwe ziekenhuis, dat naast de bestaande faciliteit zal worden gebouwd, een van de technologisch meest geavanceerde kinderziekenhuizen ter wereld zal zijn.


Naast nieuwe medische technologieën die in het behandelingsregime zullen worden geïntegreerd zal het ziekenhuis unieke vroege genetische tests, detectie en behandeling van zeldzame ziekten benadrukken.


Tienduizenden Israëlische kinderen worden elk jaar behandeld in het al bestaande kinderziekenhuis van Sheba, evenals honderden ernstig zieke kinderen uit de Westelijke Jordaanoever en Gaza, van wie velen lijden aan zeldzame genetische ziekten.


"De bouw van het nieuwe kinderziekenhuis is een enorme prestatie en een grote mitswa (goede daad) om deze jonge mensen te helpen", zei Netanyahu tijdens de inauguratieceremonie in centraal Israël. “Ik weet zeker dat je dit met een groot gevoel van trots en succes zult doen. Ik heb een groot vertrouwen in u om de kinderen van Israël te genezen', zei hij tegen Kreiss.


"De bouw van het nieuwe Safra Kinderziekenhuis is een enorme prestatie en een grote mitswa om deze jongeren te helpen. Ik weet zeker dat je dit met een groot gevoel van trots zult doen en succesvol zult zijn. Ik heb veel vertrouwen in je om de kinderen van Israël te genezen', zei Netanyahu.


"Het nieuwe futuristische Safra Kinderziekenhuis zal zoveel nieuwe en unieke afdelingen bevatten, zoals je nog nooit hebt gezien, van een nieuwe afdeling voor brandwonden bij kinderen en een afdeling voor eetstoornissen, evenals een afdeling die zich toelegt op speciale behandelingen voor jongeren met genetische ziekten, "voegde Kreiss toe. “Wat nog belangrijker is, we zijn een ziekenhuis van vrede en een baken van hoop, niet alleen voor de kinderen van Israël, maar ook voor de kinderen in de regio, waaronder jongeren uit de Palestijnse Autoriteit, de VAE, Bahrein en Marokko, die we al behandelen Dit is het DNA van Sheba.'


56 weergaven0 opmerkingen
bottom of page