top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Einde regering Bennett? Yamina lid Orbach stemt niet met coalitie tot eisen zijn ingewilligd


Nir Ohrbach. Foto via Wikipedia


Het Knesset lid van de partij van premier Bennett, Nir Ohrbach, heeft aangekondigd niet meer met de regeringscoalitie te zullen stemmen, totdat aan zijn eisen is voldaan. Dit betekent dat de coalitie nu 59 van de 120 Knesset zetels.


"Ik heb de premier vanmorgen verteld dat ik gezien de huidige situatie voorlopig geen deel uitmaak van de coalitie", zegt hij in een bericht van zijn kantoor.


Orbach zegt echter dat hij volgende week niet zal stemmen om de Knesset te ontbinden, en zegt dat hij niet denkt dat een nieuwe verkiezingsronde zal bijdragen aan de politieke stabiliteit.


"Na een week van ontmoetingen met de premier en anderen, ben ik tot de conclusie gekomen dat de coalitie niet kan blijven werken zoals het nu is", zegt hij.


Hij beweert dat de coalitie haar beloften niet is nagekomen en geeft de linkse en Arabische Knesset-leden de schuld, namelijk Ra'am MK Mazen Ghanaim en Meretz's Ghaida Rinawie Zoabi.


“Extremistische en anti-zionistische actoren zoals MK's Ghanaim en Zoabi hebben de coalitie in problematische richtingen geleid. Ze hebben het de hele tijd gegijzeld', zegt hij.


Hebreeuwse media melden dat de belangrijkste eis van Ohrbach is dat de Knesset

een wet aanneemt ter ondersteuning van de kolonisten op de Westelijke Jordaanoever die minister van Justitie Gideon Sa'ar essentieel heeft genoemd.


Mede door de weigering van de oppositie om voor deze wet te stemmen, omdat ze hopen dat de regering daardoor gedwongen moet aftreden, is de 5-jaarlijkse verlenging van deze wet een week geleden mislukt.


Opnieuw laat nu een Knesset lid weten dat hij zichzelf belangrijker vindt dan het land, Ohrbach liep namelijk al weken te zeuren over allerlei zaken waarvan hij vond dat die belangrijker zijn dan die waar de regering meekomt.


82 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page