top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

El Al en Etihad gaan een codeshare-samenwerkingsovereenkomst aan


Ter illustratie. Foto El Al.


De luchtvaartmaatschappijen El Al en Etihad uit de VAE en hebben donderdag een codeshare-samenwerkingsovereenkomst aangekondigd, het laatste teken van verdieping van de banden tussen de twee landen na de normalisering van de diplomatieke betrekkingen in september 2020.


De stap volgt op het bezoek van minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid aan de VAE deze week om de ambassade van de Joodse staat in de Emirati-hoofdstad Abu Dhabi in te huldigen.


De luchtvaartmaatschappijen zeiden in een verklaring dat ze "hun gezamenlijke codeshare-netwerk en wederzijdse loyaliteitsovereenkomst voor frequent flyers hadden gelanceerd".


"Dit bouwt voort op het Memorandum of Understanding (MOU) dat de luchtvaartmaatschappijen in 2020 hebben ondertekend naar aanleiding van de Abraham-akkoorden voegde het eraan toe.


Volgens de overeenkomst zal El Al vanaf 18 juli tickets verkopen en frequent flyer-punten aanbieden aan haar leden voor tweemaal per week plaatsvindende vluchten van Etihad-tussen Abu Dhabi en Tel Aviv.


In afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties, zal Etihad beginnen met de verkoop van tickets voor 14 routes die door El Al worden geëxploiteerd en ook voordelen bieden aan zijn frequent flyers.


"We zijn erg verheugd om de lancering van onze codeshare- en frequent flyer-samenwerking met El Al aan te kondigen", aldus Etihad-topman Tony Douglas.


Van olie tot toerisme tot geavanceerde technologieën, de twee landen hopen te profiteren van een economisch dividend na de normaliseringsovereenkomst.
50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page