top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

El Al gaat gebedssessies organiseren tijdens de vlucht van Tel Aviv naar Noord-Amerika


Foto via El Al


Middels een brief aan het cabinepersoneel heeft El Al Israel Airlines bekendgemaakt dat de luchtvaartmaatschappij heeft besloten om georganiseerde gebedssessies tijdens de vlucht uit te proberen op haar langeafstandsvluchten tussen Tel Aviv en Noord-Amerika.


De gebedsbijeenkomsten zullen worden gehouden in de kombuis achter in het vliegtuig, nadat de maaltijden zijn geserveerd. Het tijdstip van gebed wordt voorafgaand aan de vlucht bekend gemaakt.


De formeel georganiseerde gebedssessies, die worden aangekondigd op de schermen van de passagiers en via het openbare informatieluidsprekersysteem van het vliegtuig, "soms geregeld door het cabinepersoneel", zijn bedoeld om de huidige ad-hoc gebeden te vervangen, waarbij gangpaden soms worden geblokkeerd, wat voor sommige passagiers ongemak en irritatie veroorzaakt.


Om een ​​'minjan' of gebedsquorum te vormen zijn er minimaal 10 Joodse mannen nodig. El Al dringt erop aan dat de gebedsbijeenkomsten in de kombuis plaatsvinden en niet in de gangpaden en de passagiers achter in het vliegtuig mogen storen. Alle deelnemers aan de gebedsbijeenkomst moeten mondmaskers dragen, meldt Globes.


Schattingen zijn dat de Shacharit-ochtendgebeden, de langste van de drie dagelijkse gebeden, 30-40 minuten zullen duren en indien mogelijk precies bij zonsopgang zullen plaatsvinden. De brief aan het cabinepersoneel van El Al benadrukt het belang van de timing en dat zaken in de keuken zo moeten worden geregeld dat gebeden op precieze tijden kunnen plaatsvinden. Passagiers moeten echter terugkeren naar hun stoel tijdens gebedstijden, die worden stopgezet als de weersomstandigheden dit vereisen.81 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page