top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

El AL is een van de maatschappijen die door de USA zijn beboet wegens vertraging terugbetalingen


Foto El AL


El AL is een van de zes luchtvaartmaatschappijen die samen meer dan $ 600 miljoen moeten terugbetalen aan reizigers van wie de reizen zijn geannuleerd of aanzienlijk zijn vertraagd sinds het begin van de Covid pandemie, zeiden Amerikaanse federale functionarissen maandag.


Het Amerikaanse ministerie van Transport zei dat het dezelfde luchtvaartmaatschappijen ook een boete van meer dan $ 7 miljoen had opgelegd voor het zo lang uitstellen van terugbetalingen dat ze de regels voor consumentenbescherming schonden, meldt The Times of Israel.


Consumenten overspoelden het bureau met duizenden klachten over hun onvermogen om restituties te krijgen toen de luchtvaartmaatschappijen enorme aantallen vluchten annuleerden nadat de pandemie begin 2020 de VS trof. Het was verreweg de belangrijkste categorie klachten.


"Als Amerikanen een ticket kopen bij een luchtvaartmaatschappij, verwachten we veilig, betrouwbaar en betaalbaar op onze bestemming te komen, en het is onze taak bij DOT om luchtvaartmaatschappijen verantwoordelijk te houden voor deze verwachtingen", zei minister van Transport Pete Buttigieg.


Het ministerie van Transport zei dat El Al $ 61,9 miljoen en een boete van $ 900.000 zal betalen; TAP Portugal zal 126,5 miljoen dollar terugbetalen en een boete van 1,1 miljoen dollar betalen; Air India betaalt 121,5 miljoen dollar aan restituties en een boete van 1,4 miljoen dollar; Aeromexico betaalt $ 13,6 miljoen en een boete van $ 900.000; en het Colombiaanse Avianca zal $ 76,8 miljoen betalen en een boete van $ 750.000.
75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page