top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Elbit Systems bundelt krachten met Fokker Services Group


Foto Elbit


Tijdens de laatste editie van NIDV's Exhibition Defence & Security (NEDS) hebben Elbit Systems en Fokker Services Group een overeenkomst getekend om geavanceerde, bewezen militaire vliegtrainingsmogelijkheden te bieden.


In het kader van het samenwerkingsprogramma zal Fokker Services Group zijn aanzienlijke MRO-expertise en -capaciteit toevoegen aan Elbit Systems' uitgebreide portfolio van geavanceerde vluchttrainingsoplossingen die kunnen worden geoptimaliseerd om te voldoen aan de binnenlandse vereisten.


Roland van Dijk, Co-CEO van Fokker Services Group, merkte op: “Ons portfolio voor speciale missievliegtuigdiensten en -oplossingen wordt voortdurend uitgebreid. Door onze onderhoudsexpertise te combineren met de geavanceerde militaire vliegtrainingsmogelijkheden van Elbit Systems, bieden we defensieklanten een complete oplossing. Dit is de eerste stap in deze nieuwe samenwerking en in de toekomst zullen we manieren onderzoeken om verder te groeien en de unieke vaardigheden en capaciteiten van beide bedrijven te combineren.”


Adi Raviv, VP Flight Academies & Services van Elbit Systems Aerospace, voegde toe: “We zijn er trots op samen te werken met de gerenommeerde Fokker Services Group. Deze nieuwste samenwerking maakt deel uit van de bredere strategie van Elbit Systems voor de Nederlandse markt, waarbij het bedrijf zijn partnerschappen met binnenlandse industriële leiders wil versterken. Het algemene doel is om het vermogen van Elbit Systems te verbeteren om op maat te reageren op de behoeften van de Nederlandse klant met betrekking tot lopende en toekomstige inkoopprogramma's.”


Elbit Systems exploiteert bijna 200 vliegtuigen over de hele wereld en heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om het selecteren, aanschaffen, bedienen en onderhouden van vloten van elementaire, basis- en andere trainingsvliegtuigen in combinatie met 5e generatie in-flight en grond gebaseerde trainingssystemen. Door gebruik te maken van flexibele, kosteneffectieve bedrijfsmodellen stelt de moderne benadering van vliegtraining van Elbit Systems haar klanten in staat zich te concentreren op het geven van daadwerkelijke training.


Als onafhankelijke integrator modificeert en onderhoudt Fokker Services Group transport-, bewakings-, andere speciale missievliegtuigen en helikopters naast het leveren van technische diensten voor verschillende klanten. Sinds 2017 levert Fokker Services Group ook standaard onderdelen voor vliegtuigen, helikopters en meerdere ondersteunende systemen van de Koninklijke Luchtmacht (KL). Door de KLu één aanspreekpunt te bieden voor alle standaard onderdelenvereisten, zijn er ongeveer 20.000 onderdeelnummers opgenomen in de totale ondersteuningsoplossing, met een tijdige levering van meer dan 98%.96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page