top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Elbit Systems gaat voor $ 33 miljoen de vluchtzichtsystemen voor Boeing 737NG leveren


Boeing 737NG met ClearVision EFVS. Foto via Elbit


Elbit Systems heeft aangekondigd dat haar dochteronderneming, Universal Avionics Systems Corporation een contract ter waarde van ongeveer $ 33 miljoen heeft gekregen van AerSale Corporation, om Enhanced Flight Vision Systems (EFVS) voor Boeing 737NG-vliegtuigen te leveren. Het contract loopt tot 2023.


Volgens het contract zal Universal Avionics de ClearVision™ EFVS-systemen leveren met het SkyLens™ 360-graden gezichtsveld Head Wearable Display en de EVS-5000-camera's. ClearVision is een gecertificeerd gecombineerd zichtsysteem dat is ontworpen om piloten van commerciële vliegtuigen in staat te stellen om dag en nacht slechter zicht te overwinnen, waardoor ze sneller luchthavens in en uit kunnen gaan, tijd besparen en de operationele efficiëntie en veiligheid verhogen. SkyLens stelt piloten in staat om continu head-up te werken en vluchtinformatie te bewaken, terwijl 3D situationeel bewustzijn van terrein- en vliegtuigverkeer behouden blijft.

SkyLens™ 360-graden gezichtsveld Head Wearable Display. Foto via Elbit


Yoram Shmuely, General Manager van Elbit Systems Aerospace, merkte op: "We zien een hernieuwde vraag in de commerciële luchtvaartmarkt naar innovatieve maar gecertificeerde vision mogelijkheden die efficiënte en veilige vluchten mogelijk maken tijdens situaties met verminderd zicht."

42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page