top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Elbit Systems krijgt aanvullend contract voor de levering van EW-systemen aan de Duitse luchtmacht


Foto door: Bundeswehr/Dana Kazda en Christian Thiel / Elbit Systems


Elbit Systems heeft vandaag aangekondigd dat het een aanvullend contract heeft gekregen van Airbus Helicopters voor het Federal Office for Bundeswehr Equipment, Information Technology and In-Service Ondersteuning voor de levering van zelfbeschermingssystemen voor Airborne Electronic Warfare (EW) voor de CH‑53 GS/GE-transporthelikopters, als onderdeel van het platformupgradeprogramma onder leiding van Airbus Helicopters.


Onder het contract zal Elbit Systems, ondersteund door Elbit Systems Deutschland, digitale Radar Warning Receivers (RWR), EW Controllers (EWC) en Counter Measure Dispensing Systems (CMDS) leveren.


De digitale RWR en EWC detecteren en lokaliseren snel een breed scala aan bedreigingen, zelfs in een dichte EW-omgeving, waardoor betrouwbare en tijdige waarschuwing en effectieve bescherming mogelijk zijn. De systemen zijn voorzien van volledige en onafhankelijke programmeerbaarheid van bedreigingen, waardoor een naadloze update van zenderbibliotheken mogelijk is, evenals het opnemen van vluchtgegevens voor debriefing en training van piloten. In combinatie met het CMDS biedt het hele systeem de Duitse luchtmacht een hoge mate van operationele effectiviteit.


Oren Sabag, General Manager, Elbit Systems ISTAR en EW : "We zijn er trots op om samen te werken met Airbus Helicopters en waarderen het vertrouwen dat de Duitse luchtmacht stelt in onze toonaangevende technologieën die zullen blijven zorgen voor verbeterde overlevingskansen en de effectiviteit van missies vergroten".

60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page