top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Elbit Systems levert Command Staff Trainer aan de Koninklijke Landmacht


Foto Elbit


Elbit Systems heeft de levering van het Command & Staff Trainer-systeem aan de Koninklijke Landmacht afgerond. Het nieuwe opleidingssysteem draait op het Land Training Center van de Koninklijke Landmacht in Amersfoort.


Nu grootschalige oefeningen minder frequent worden vanwege de kosten, met logistieke en ecologische beperkingen, biedt het nieuwe Command & Staff Trainer-systeem de KL een flexibele en schaalbare oplossing om commandanten en hun staf, samen met ondersteunende elementen, te trainen voor hedendaagse multi- domein oorlogsvoering.


Het nieuwe Command & Staff Trainer-systeem is een constructieve trainer die commandanten en het personeel van het hoofdkwartier, zowel op brigade- als op bataljonsniveau, onderdompelt in levensechte gevechtsituaties in het werkelijke slaggebied, en kan Operations Other Than War (OOTW)-scenario's bevatten.


Het Command & Staff Trainer-systeem geeft stagiairs een realistisch operationeel beeld, dwingt hen om te reageren op real-time veranderingen en interferentie met tactische communicatie, en stelt hen in staat om te opereren en te communiceren met een reeks middelen, waaronder lucht, luchtverdediging, onbemand, artillerie, Logistiek, Medisch, Mechanisch, Engineering en anderen. Het nieuwe trainingssysteem stelt meerdere partijen in staat om deel te nemen aan dezelfde oefening als onderdeel van scenario's voor gezamenlijke operaties, waaronder geallieerde troepen, paramilitaire organisaties en anderen.


Gebaseerd op de OneSim™-simulatiesoftware-infrastructuur van Elbit Systems, ondersteunt het nieuwe Command & Staff Trainer-systeem grootschalig geospecifiek terrein, dynamisch weer en duizenden virtuele entiteiten, en biedt het een boeiende trainingservaring voor meer dan honderd cursisten op een tijd. Het systeem emuleert de realistische informatiestroom tussen commandoniveaus en vanuit een reeks inlichtingen-, doelverwervings- en vuurfuncties, waardoor complexe, gezamenlijke gevechtsscenario's kunnen worden geoefend. In-service tactische communicatie wordt gesimuleerd waarbij de prestaties op realistische wijze worden beïnvloed door cyber, bandbreedte, terrein, weer en andere effecten. De oefendirecteur kan dynamische, on-the-fly wijzigingen in de simulatie aanbrengen, waardoor commandanten hun vermogen kunnen testen om te reageren en zich aan te passen aan de uitdagingen van de strijd.


Een soortgelijk trainingsvermogen van Elbit Systems (het Brigade and Battlegroup Combined Arms Mission Training Center) is sinds 2020 operationeel in gebruik bij de Israeli Defense Forces (IDF). Het Brigade and Battlegroup Mission Training Center van de IDF ontving de opperbevelhebber 2020 Innovation Award voor zijn originaliteit, haalbaarheid, schaalbaarheid en buitengewone bijdrage voor de algehele effectiviteit van de IDF.

67 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page