top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Elbit Systems tekent Roemeense drone deal van $ 410 miljoen


Wachter X illustratie. Foto Elbit


Elbit Systems heeft een raamcontract toegekend met een maximale waarde van $ 410 miljoen voor de levering van Watchkeeper X Tactical UAS voor het Roemeense ministerie van Nationale Defensie om tot zeven "Watchkeeper X" tactische onbemande vliegtuigsystemen (UAS) te leveren voor het Roemeense Ministerie van Landsverdediging, met een geldigheidsduur van vijf jaar. Een specifieke kooporder moet nog worden getekend.


De Watchkeeper X UAS is de Britse exportvariant van het Britse leger gemaakt door UAV Tactical Systems Limited ("U-TacS"), de Britse dochteronderneming van Elbit Systems, en is een afgeleide van de Hermes UAS-familie. De compatibiliteit van de Watchkeeper X met de NAVO-normen maakt essentiële interoperabiliteit met de NAVO en andere geallieerde strijdkrachten mogelijk.


Bezalel Machlis, President en CEO van Elbit Systems, merkte op: “Dit contract toont de aanhoudende vraag naar de UAS van Elbit Systems. We kijken ernaar uit om de relatie van Elbit Systems met de Roemeense regering verder te versterken. Als onderdeel van de contractuitvoering is Elbit Systems van plan infrastructuur en industriële samenwerking tot stand te brengen met de dochterondernemingen van U-TacS, Aerostar en Elbit Systems in Roemenië om de UAS in Roemenië te produceren. We waarderen ook de voortdurende steun en samenwerking met de Israëlische en Britse regeringen en onze zakenpartners in het Watchkeeper-programma.“66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page