top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Elbit Systems toont nieuwe mogelijkheden tijdens Eurosatory 2022 in Parijs


DAIR X-band software gedefinieerd radarsysteem. Foto Elbit


De Israëlische wapenfabrikant Elbit Systems heeft tijdens de Eurosatory 2022 in Parijs zijn nieuwe tactische radar, DaiR onthuld, die in staat is duizenden doelen van verschillende groottes en met verschillende snelheden op kilometers afstand te volgen.


DaiR maakt prioriteitstelling van doelen overbodig, waardoor een stapsgewijze verandering in de effectiviteit en efficiëntie van grensbeveiliging en perimeterbeveiliging mogelijk wordt.


De nieuwe radar bevat honderden digitale ontvangers, geavanceerde algoritmen en rekenkernen met kunstmatige intelligentie-mogelijkheden. Het is in staat om duizenden objecten van verschillende groottes en snelheden gelijktijdig te detecteren en te volgen, zonder dat er prioriteit moet worden gegeven aan doelen.


Naarmate oorlogsvoering steeds meer multidomein wordt, wordt het vermogen om prioriteiten te stellen, dat centraal staat in legacy-radars, een verplichting. Het DAiR radarsysteem laat geen prioriteit toe aan doelen en stemt de radarcapaciteit af op de vereisten van multi-domein oorlogsvoering.


De DaiR-radar is ideaal voor grensbeheer en kan alles volgen, van skimmers en drones tot helikopters en mensen.


Daarnaast toont Elbit op de tentoonstelling onder andere de nieuwe lichte Sabrah geschutstoren (turrent), de nieuwste generatie tweepersoons/optioneel onbemande geschutskoepel met een automatische lader, geavanceerde vizieren, het Iron Vision Head Mounted Display en het Iron Fist Active Protection System.


49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page