top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Elektriciteit, water en belastingen van lokale en gemeentelijke overheden worden niet verhoogd


Foto Haim Zach / GPO


Premier Benjamin Netanyahu en minister van Financiën Bezalel Smotrich zijn het in principe eens geworden om de prijsstijgingen van elektriciteit, water en gemeentelijke belastingen geheel of gedeeltelijk te bevriezen.


Tijdens gesprekken gisteravond met minister van Economie en Industrie Nir Barkat was men het erover eens dat de kosten van levensonderhoud het belangrijkste onmiddellijke probleem op de agenda zijn, en dat dit op korte termijn en zonder op de begroting te wachten moet worden aangepakt, meldt het financiële dagblad Globes.


De Autoriteit voor openbare nutsbedrijven (elektriciteit) besloot tot een verhoging van de elektriciteitstarieven met 8,2% vanaf 1 januari, en verwierp verzoeken om de prijsstijging over een langere periode te spreiden, en ondanks schattingen dat de kolenprijzen - de belangrijkste oorzaak van de prijsstijging - niet zullen doorgaan stijgen.


De Israel Water Authority kondigde een verhoging van de waterprijs voor consumenten met 3,5% aan vanaf 1 januari, deels als gevolg van de stijging van de elektriciteitsprijzen.


De verwachting was dat de gemeente- en gemeentebelastingen (arnona) vanaf begin januari met tussen de 1% en 3% zouden stijgen, na een besluit van het ministerie van Binnenlandse Zaken vorig jaar.


De uitvoering van een dergelijke bevriezing is de verantwoordelijkheid van het ministerie van Financiën, dat is verzocht om zo snel mogelijk de kosten en effecten en de benodigde ruimte voor onmiddellijke budgettering te presenteren.104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page