top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

ELI-4030 Drone Guard: systeem voor dronedetectie, identificatie, classificatie en verstoring


Screenshot YouTube


Het door Israel Aircraft Industries (IAI) ontwikkelde Drone Guard-radarsysteem detecteert, identificeert en verstoort de werking van UAS en kleine drones.


Drone-bedreigingen zijn er in alle soorten en maten. Ze vliegen hoog, laag, snel en langzaam. Ze kunnen vijandige of gevaarlijke ladingen vervoeren, zoals bewakingscamera's, wapens, explosieven, gevaarlijke chemicaliën of erger.


Vijandige drone-operators kunnen zich richten op grote menigten, prominente personen en belangrijke infrastructuurlocaties zoals luchthavens of chemische fabrieken. In militaire zones kunnen kleine UAS een bedreiging vormen voor legerpersoneel, maar ook voor tanks en andere militaire voertuigen of installaties.


Een effectief Counter Unmanned Aircraft System (C-UAS) moet alle aspecten van de dreiging afhandelen, variërend van het lokaliseren, volgen, verifiëren, identificeren, classificeren en uiteindelijk neutraliseren van de drone.

ELTA's Drone Guard is een operationeel bewezen multi-sensor meerlaagse C-UAS-oplossing die is ontwikkeld voor de militaire en binnenlandse veiligheidsmarkt. Militaire kwaliteit en robuust voor alle soorten omgevingen, de Drone Guard is een modulaire kant-en-klare oplossing die alle aspecten van tegenbedreigende UAS omvat. Draagbaar, lichtgewicht en met een laag stroomverbruik, de Drone Guard is gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor het een ideale optie is voor een breed scala aan gebruikers en instanties. De modules zijn door ELTA speciaal voor Drone Guard ontwikkeld, waardoor een compacte oplossing is ontstaan ​​die uitsluitend is gericht op dronedetectie en -bescherming.


Met honderden eenheden die al operationeel zijn over de hele wereld, heeft de nieuwe modulaire configuratie een Communication Intelligence (COMINT)-systeem toegevoegd voor een nauwkeurigere classificatie op basis van uitzendfrequentie en unieke communicatie protocolanalyse en -verificatie, evenals een overnamemogelijkheid voor het neutraliseren van bedreigingen.


52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page