top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Emirati minister Mariam Al-Muhairi bezocht Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem


Van links naar rechts: Benny Chefetz, decaan van de landbouwschool van de HU, Mariam Al-Muhairi, minister van Voedsel- en Waterveiligheid van de VAE, Mona Khoury-Kassabri, VP van Strategie en Diversiteit van de HU. Foto Tali Aronsky /GPO


De minister van Voedsel- en Waterveiligheid van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Mariam Al-Muhairi, heeft vandaag een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem (HU) om een onderzoeks- en innovatiepartnerschap op basis van FoodTech en Agritech te promoten.


Als onderdeel van haar bezoek had Al-Muhairi een ontmoeting met HU-professor Mona Khoury-Kassabri, VP Strategie en Diversiteit, professor Benny Chefetz, decaan van de Robert H. Smith-faculteit Landbouw, Voedsel en Milieu, faculteitsonderzoekers en Moshe Nadler, CEO van Agricora.


Deze bijeenkomst markeert het eerste officiële bezoek van een hoge regeringsfunctionaris van de VAE aan een Israëlische academische instelling sinds Israël en de VAE in najaar 2020 aankondigden dat ze de banden zouden normaliseren als onderdeel van de door de VS bemiddelde Abraham-akkoorden.


Onderwerpen die werden besproken waren onder meer de aanpassing van planten aan hitte en woestijnachtige omstandigheden, intelligent gebruik van water en de nieuwste innovaties in de landbouw. Zowel Israël als de VAE zijn zeer geïnteresseerd in het vinden van het meest efficiënte gebruik van hun hulpbronnen en in het veiligstellen van hoogwaardige zaad- en voedselproductie in deze tijd van klimaatverandering en opwarming van de aarde.


Zoals Dean Chefetz vertelde: “Het bezoek van de minister van de VAE aan de Hebreeuwse Universiteit is zowel vooruitziend als historisch. Hebreeuws U. staat bekend als een wereldleider in Foodtech en agritech. We kijken ernaar uit om onze knowhow te delen met onze buren in het Midden-Oosten, zodat we samen de uitdagingen van klimaatverandering het hoofd kunnen bieden en beter voorbereid kunnen zijn.”


Na haar bezoek ging minister Al-Muhairi o.a. op bezoek bij Agricora, een organisatie die investeert in Food innovation en Agtech waar ze uitleg kreeg over enkele van de innovatieve Agritech-bedrijven, waaronder Spirulina dat alternatieve plantaardige eiwitten produceert en DANA, een startup-acceleratorprogramma dat vrouwen in de regio ondersteunt.30 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page