top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Emotionele ontmoeting tussen premier Bennett en moeder van vermoorde grenspolitieagent


Premier Bennett met Nitza Shmueli, moeder van vermoorde grenspolitieagent, Foto Koby Gideon (GPO)


Premier Naftali Bennett heeft woensdag een emotionele ontmoeting gehad met Nitza Shmueli, de moeder van wijlen grenspolitieagent Barel Hadaria Shmueli , die werd gedood door een Palestijnse schutter tijdens rellen aan de grens met Gaza.


Bennett betuigde opnieuw zijn diepste medeleven en zei: "Barel was goud. Hij was een voorbeeld van liefde voor het land en bijdragen aan de staat, was een van de beste van onze zonen en een dappere strijder in zijn leven en zijn dood. De manier waarop het hele volk van Israël met hem verbonden was na zijn de dood zegt veel over zijn uitzonderlijke persoonlijkheid - de charme, de humor, het grote hart, de vechtlust. We zullen werken om de herinnering aan Barel te verankeren en zijn imago in het leven van ons allemaal te behouden. Ik hou heel veel van je."


"De premier verwelkomde ons met veel warmte, huilde met ons mee en begrijpt onze verschrikkelijke pijn en het gat dat in onze harten is ontstaan ​​nu Barel er niet meer is" zei Nitza Shmueli.


"Wat mij betreft is alles wat er in het verleden is gezegd in een emotionele storm en uit immens verdriet gezegd. We hebben het verleden achter ons gelaten en nu concentreer ik me op één doel: continuïteit voor Barel, en dat de staat Israël de wetgeving voltooit die mij in staat zou stellen om de grootmoeder van een kleinkind uit Barel te zijn", vervolgde ze.


Premier Bennett met de moer en zus van Barel Shmueli. Foto Koby Gideon (GPO)


"De premier beloofde mij te helpen in de wens van mijn hart, die ook die van vele nabestaanden is wiens kinderen zijn gevallen in de strijd. De minister-president was zeer ontroerd door de manier waarop we ervoor hebben gekozen om Barel te herdenken – door een wandelpad ter nagedachtenis aan hem aan te leggen – en zei dat er steun voor zou zijn", aldus Nitza.


"De minister-president sprak zijn diepe betrokkenheid uit bij onze eis om onverwijld de volledige antwoorden te krijgen op alle vragen die we hebben gesteld over de omstandigheden waarin Barel is gevallen, ik dank premier Bennett met heel mijn hart voor deze ontroerende en oprechte ontmoeting en voor zijn oprechte wens om te helpen," zei Nitza Shmueli.


Barel Shmueli z'l. Foto via GPO


Zoals bekend waren de ouders van Shmueli na zijn dood verontwaardigd over het gedrag van de commandanten bij het incident. Toen Bennett de ouders van de soldaat belde, had hij naar verluidt ten onrechte naar Barel verwezen met de naam van zijn vader toen hij zijn condoleances betuigde. Barels moeder zei ook dat ze de troostbrief had verscheurd die Bennett haar toen had gestuurd.
72 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page