top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Emotionele taferelen bij begrafenissen 4 slachtoffers terreuraanslag Beersheba


De vier slachtoffers van de Be'er Sheva-aanval (tegen de klok in) - Doris Yahbas, Laura Yitzhak, Rabbi Moshe Kravitzky en Menahem Yehezkel. Foto via Social media


Er speelden zich emotionele taferelen af tijdens de begrafenissen van de vier slachtoffers van de terreuraanslag in Be'er Sheva , uitgevoerd door een aan Islamitische Staat gelieerde terrorist. Duizenden mensen woonden woensdag de begrafenissen van de slachtpoffers bij.


De menigte rouwenden verzamelde zich op de begraafplaats Be'er Sheva, waar Menahem Yehezkel, 67, Laura Yitzhak, 43, en Rabbi Moshe Kravitzky, 50, werden begraven terwijl Doris Yahbas, 49, werd begraven in Moshav Gilat in de buurt van Be'. eh Sheva.


Laura Yitzhak liet een man en drie dochters achter. Haar oudste dochter Efrat, 16, zei: "Mam, ik kan niet geloven dat je weg bent, hoe gaan we verder vanaf hier?"


"Bedankt dat je me hebt opgevoed. Ik zal je nooit vergeten. Je was de beste voor mij ": de dochter van Laura Yitzhak prees haar moeder in tranen.


Noa, 14, sprak ook en zei: "Ik zal je nooit vergeten, en ik hoop dat je mij ook nooit zult vergeten. Ik wil je zeggen dat wat er ook gebeurt, ik van je hou, of je nu hier of daarboven bent, ik geloof dat je op een goede plek bent. Ik wil je zeggen dat ik heel veel van je hou.'

"Wat er ook gebeurt, ik zal altijd van je blijven houden".

Minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev vertegenwoordigde de regering op de begrafenis van Yahbas.


"Dit is een moeilijk moment voor de familie en alle burgers van Israël, na een moorddadig terroristisch incident door een gemene moordenaar. Alleen vanwege de haat die in hem brandde, beging hij deze gruwelijke misdaad", zei hij.


De weduwnaar van de Yahbas zei: "Lieve Doris, mijn vrouw, de moeder van mijn kinderen die we samen hebben grootgebracht. We vragen je om vergeving. We zullen je nooit vergeten. Je was de pijler, je was de schakel die de hele familie bij elkaar hield. Je hielp altijd iedereen, maar toen kwam er een walgelijke, smerige, Joden hatende man en nam je het leven en nam je van ons weg. Je zult altijd in ons hart en ziel zijn, ik beloof je dat ik voor onze kinderen zal zorgen zoals jij Ik hou van je, en de kinderen houden van je. Sorry, Doris.'


Yiftah, de broer van de overledene, zei: "Het is moeilijk voor mij om hier vandaag te staan ​​en mijn lieve broer te prijzen. We zijn geschokt en gekwetst om hier te staan ​​en afscheid te nemen."

"Je bent vermoord door een verachtelijk persoon omdat je joods bent. We kwamen uit India en kwamen in 1963 aan in Be'er Sheva en we zijn hier sindsdien gebleven. Onze ouders hebben ons opgevoed om van het land Israël en de joodse traditie te houden. Je gaf in het geheim liefdadigheid van je invaliditeitsuitkering. Onze moeder is vier jaar geleden overleden en haar laatste wens was om je te beschermen. Maar we konden je niet beschermen. Je werd op brute wijze van ons weggenomen.'


Rabbijn Moshe Kravitzky, die een vrouw en vier kinderen achterliet, werd ook begraven, Rabbijn Zalman Gorelick zei: "Het is niet gebruikelijk om te loven in de traditie van Chabad, maar bij dit incident werd een jood vermoord omdat hij joods was. Rabbi Moshe was een trouw lid van de rabbijnse gemeenschap van de Hij was het hoofd van een synagoge en een gaarkeuken voor de oudere Russischsprekende bevolking. Hij stond te popelen om elke Jood te helpen die hij kon, hij was een symbool van geven, voor het vasthouden aan de taak en het helpen van elke Jood met een warm hart."
81 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page