top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Hightechbedrijven hielden de eerste waarschuwingsstaking


Screenshot Twitter video


Ongeveer 500 bedrijven, waaronder tientallen toonaangevende hightechbedrijven, zijn dinsdag vanaf 11.00 uur ongeveer een uur gesloten geweest uit protest tegen de juridische revolutie onder leiding van minister van Justitie Yariv Levin en premier Benjamin Netanyahu.


Ook in Herzliya, Rehovot en Rosh Ha'Ein sloten hightechbedrijven een uur hun deuren.


In het Sharona-complex in Tel Aviv demonstreerden enkele honderden hightech-arbeiders "democratie". Ze droegen borden met het opschrift: "Geen vrijheid, geen hi-tech". Later marcheerden ze naar Kaplan Street in de stad en blokkeerden deze vanuit beide richtingen, terwijl ze "schaamte" riepen. De politie vroeg hen verschillende keren om van de weg af te gaan en beweerde dat er een "noodgeval" was, maar ze reageerden pas op het verzoek toen ze klaar waren met demonstreren. PvdA-voorzitter Merav Michaeli kwam naar de demonstratie.

Sommige werknemers gingen de straat op om te demonstreren en anderen namen deel aan Zoom-gesprekken over democratie. Bij sommige bedrijven werd besloten om ook de website van het bedrijf uit te schakelen. Aanstaande donderdag worden er volgens de protestorganisaties nog meer protestacties verwacht.


Niet alleen in Tel Aviv demonstreerden de hightech werknemers vandaag tegen de juridische revolutie van de regering, ook in Rosh Ha'Ain, Rehovot en Herzliya demonstreerden hightech werknemers.

Onder de bedrijven die een uur lang hun deuren sloten, waren Natural Intelligence, Redis, Lemonade, INX, Hello Heart, Wiz, Cheq, Active Implants, Algosec, Forter, Cheetah Technologies, Luminescent, HoneyBook, The End, Meat., Piggy, Spoor160.


Het bedrijfsprotest komt minder dan een dag na de aankondiging van het Amerikaanse fonds Insight Partners, de grootste investeerder in Israëlische hightech, dat het een brief heeft gestuurd aan alle bedrijven waarin het heeft geïnvesteerd, waarin het plan van minister Levin werd veroordeeld.


Tot op heden heeft Insight Partners geïnvesteerd in ongeveer 75 Israëlische bedrijven, waaronder Aramis Security, Monday, Joytions, Leatrix, Wiz en Goaz's Papaya Global.

Het hightech-protest: de strijd tegen de juridische hervorming wordt heviger


50 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page