top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Er komen twee nieuwe metrolijnen bij in de regio groot Tel Aviv


Screenshot YouTube


Het heeft drie jaar planningswerk geduurd maar eindelijk heeft Israëls interministeriële commissie voor binnenlandse zaken, diensten en planning twee nieuwe lijnen voor de metro van Tel Aviv goedgekeurd: het zuidelijke deel van de M1 lijn en de M3 lijn.


De door de NTA Metropolitan Mass Transit System Ltd. en de Israel Planning Administration ontwikkelde Tel Aviv Metropolitan Metro, krijgt vier lijnen met 109 stations die zich uitstrekken over 145 kilometer.


De M1 Zuidlijn strekt zich uit over 45 kilometer en heeft 31 stations. Twee zijlijnen in het zuiden verbinden Rehovot/Ness Ziona en Lod/Beer Yaakov met Rishon Lezion, Holon, centraal Tel Aviv en Ramat Hasharon (Glilot). De lijn zal uiteindelijk verder naar het noorden lopen met aftakkingen naar Herzliya en Kfar Saba, waarbij het plan moet worden goedgekeurd nadat de bezwaren van die twee gemeenten zijn weggenomen. Er zijn ook bezwaren tegen het M2-plan, meldt het financiële dagblad Globes.


Het goedgekeurde M3-plan omvat een lijn van 39 kilometer met 25 stations die aansluiten op de lijnen M1 en M2 en andere routes voor openbaar vervoer. De lijn loopt in een halve cirkel van Bat Yam, Holon, Tel Aviv en Ramat Gan naar Petah Tikva, Or Yehuda, Ramat Hasharon en Herzliya met een zijlijn naar de luchthaven Ben Gurion.


NTA zei dat het bedrijf zich naast de wettelijke planning voorbereidt op het bouwproces door middel van het uitbrengen van werkaanbestedingen.74 weergaven0 opmerkingen

Komentarze


bottom of page