top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Er werd een nieuwe IDF eenheid geopend in het Onderwijskorps

Foto IDF woordvoerder


De openingsceremonie van de "Sikkel en Zwaard"-eenheid van het Onderwijs- en Jeugdkorps vond zondag plaats, onder leiding van het hoofd van de AKA, generaal-majoor Yaniv Asor en met deelname van de Chief Education Officer, de commandant van de Magen-formatie, de bataljonscommandant, vertegenwoordigers van het Zuidelijk Commando en het hoofd van de Shaar HaNegev-raad.

Foto IDF woordvoerder


De eenheid "Sikkel en Zwaard", die zal bestaan ​​uit de Nahal-kernen in het National Mission Chapter, soldatenleraren en Takuma-onderofficieren, een nieuwe rol die is geopend om het doel van de eenheid te dienen, werd tijdens de oorlog opgericht met als doel een reactie te bieden op op het gebied van onderwijs, gemeenschap en economie voor de gemeenschappen van de Westelijke Negev.

Foto IDF woordvoerder


De soldaten van de eenheid zullen worden geïntegreerd in formele en informele onderwijskaders in de Negev-gemeenschappen, zoals scholen en jeugdbewegingen, en zullen deelnemen aan het herstel en de ontwikkeling van de lokale landbouw. Dit is een voortzetting van de langdurige ondersteuning die het korps aan de omwonenden heeft geboden en de wens om de ondersteuning te vergroten en te continueren.

Foto IDF woordvoerder


De eenheid is een van de vele voorbeelden van de inspanningen van een defensiesysteem om de nationale veerkracht te versterken. De IDF zal blijven werken aan het versterken van de relatie met de Israëlische samenleving en acht dit zeer belangrijk.


“Deze eenheid is een uitdrukking van een diep begrip dat de overwinning niet alleen zal worden behaald door Hamas te verslaan en zijn militaire capaciteiten te vernietigen, maar door een veilige en welvarende nederzetting te combineren”, verklaarde het hoofd van de ACA, majoor Yaniv Asur, “wanneer kinderen er wordt gelach gehoord in de kibboetstuinen, we vieren bruiloften en familievreugde. Grootouders zullen hun visie zien en de vrucht van hun arbeid zal steeds hoger stijgen."

Foto IDF woordvoerder


‘Vanaf de eerste dagen van de oorlog zag ik de soldaten van een beschermende formatie in een menselijke ontmoeting met de jongens en meisjes van de Otaf die uit hun huizen werden geëvacueerd,’ vervolgde hij, ‘een ontmoeting van harten die een vriendschap begint op te bouwen. geschonden vertrouwen. Samen zullen wij de actie van ‘sikkel en zwaard’ voortzetten en uit deze actie zal voor beide partijen een grote roep van solidariteit en garantie voortkomen.”221 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page