top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Er wordt een nieuwe reservebrigade opgericht binnen de IDF

Screenshot YouTube


Dit artikel verscheen eerder vandaag in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Aya Chaimovich.


Juist tijdens de oorlog, en als onderdeel van het trekken van conclusies uit de gebeurtenissen van 7 oktober, werd op het Algemeen Hoofdkwartier en de Landarm besloten om een ​​nieuwe brigade binnen de IDF op te richten. De "Guardian" brigade (855) zal bestaan ​​uit reservisten uit verschillende eenheden, en zullen zich niet concentreren op manoeuvreren of aanvallen, maar op de taak van het verdedigen van de nederzettingen. De nieuwe brigadegeneraal vertelde ons over het vestigingsproces en hun belangrijke missie.


Nadat aanvankelijk lessen waren getrokken uit de gebeurtenissen van 7 oktober, werd op het Algemeen Hoofdkwartier en de landmacht besloten een nieuwe reservebrigade op te richten. En dus zullen, midden in de oorlog, honderden reservisten worden gerekruteerd voor een reeks intensieve trainingen, aan het einde waarvan ze voor het eerst de "Hashomer"-brigade (855) zullen samenstellen.


De noodzaak om nog een reservebrigade op te richten was duidelijk: het versterken van de verdedigingslinies in alle sectoren, terwijl de IDF diep in de Strook de strijd aanging.


Kolonel Il Russo, de nieuwe brigadegeneraal. Foto IDF woordvoerder


“Terwijl een aanzienlijk deel van het leger zich tegenwoordig richt op het bestrijden van Hamas en de terroristische organisaties in Gaza en het aanvallen binnen de Gazastrook, heeft de IDF extra strijdkrachten nodig die gespecialiseerd zullen zijn in defensie”, legt kolonel Il Russo uit, de nieuwe brigadegeneraal, "het doel van de brigade is om flexibiliteit toe te voegen aan de ruimtelijke commando's, met als doel dat zij hun operationele taken kunnen vervullen".


Kolonel Russo verduidelijkt het verschil tussen expertise in aanval en expertise in verdediging: “We creëren defensiebataljons die hun wereld zijn, zij zullen competentie en gespecialiseerde expertise ontwikkelen voor het bestrijden en handhaven van de grenzen van de staat Israël in alle sectoren. Er wordt van ons verwacht dat we bedreven zijn in strijders en in de gevechtstechnieken die zijn aangepast aan dit soort acties in elke sector waarin we operationeel werkzaam zijn."


Detail- en kadertraining, militaire trainingsoefeningen met hulp en training van het brandweercentrum, het opbouwen van gevechtsvaardigheden en het aanleren van verdedigingstechnieken en gevechtstactieken - het zijn slechts enkele van de trainingen die de reservisten zullen ondergaan in hun eerste weken bij de brigade. Hierdoor zal de brigade binnen enkele maanden met haar operationele activiteiten in alle sectoren beginnen.


“In dit stadium trainen we om een ​​centrale component te zijn en elke sector en zijn uitdagingen te beïnvloeden”, benadrukt kolonel Russo, “of het nu binnen een nederzetting is of in open landbouwgebieden – we hebben één taak voor ons en dat is defensie . Dit is niet weer een secundaire missie, niet een ander doel. Dit is onze taak."


De brigade, zoals hij wordt genoemd, zal worden geïntegreerd in de bewaking en verdediging van de grenzen van de staat Israël, en zal een model zijn voor de Israëlische samenleving. Het zal naar verwachting uit een aantal bataljons bestaan, waaronder een ultraorthodox bataljon veteranen van het Netzah Yehuda-bataljon, een ander bataljon dat zal bestaan ​​uit veteranen van infanterie-eenheden uit verschillende IDF-divisies, evenals een bataljon dat mannelijke en vrouwelijke soldaten combineert. vrouwelijke strijders van de grensverdedigingsbataljons. “Het is een geweldige menselijke mix, en we hadden het voorrecht om zo’n nieuwe divisie binnen de IDF op te richten.”


"De afgelopen maanden hebben we de kracht van de verdediging gezien, en hoeveel die nodig is. Nu is het onze missie om de burgers te beschermen. We doen geen concessies aan de kwaliteit en gaan onze reservisten op de best mogelijke manier opleiden." concludeert kolonel Russo: "We handelen snel, maar slim en eerlijk. Deze brigade zal in zichzelf de wens belichamen om terug te keren naar de solide fundamenten en de veiligheid van de burgers in de IDF te herstellen."


324 weergaven0 opmerkingen

Komentáře


bottom of page