top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Er zit een verhaal achter iedere gesneuvelde militair: een paar van de gesneuvelde soldaten uitgelicht

Foto IDF woordvoerder


Er zit een verhaal achter iedere gesneuvelde soldaat. The Jerusalem Post lichtte een paar van hen uit.


Kapitein Nir Binyamin van Givatayim

Foto IDF woordvoerder


Kapitein Nir Binyamin van Givatayim vertelde zijn familie altijd dat hij zijn oude vriendin ten huwelijk zou vragen zodra de oorlog tussen Israël en Hamas voorbij was.

Hij was 29 jaar oud toen Hamas-troepen maandag in de Gazastrook een raketgranaat afvuurden op het gebouw waarin hij en zijn eenheid opereerden . Als gevolg hiervan viel hij in de strijd.


Binyamin, officier in bataljon 8208, brigade 261, was een "goedhartig genie", aldus Aliza Moshe, Binyamins tante.


"Vrijdag kwam hij plotseling aan tafel, hij was weg, hij zei dat hij er al genoeg van had en dat het al te lang aan de gang was", vertelde zijn vader, Ofer, aan Walla. "Ik zei tegen hem: 'Ga niet terug', en hij zei: 'Hoe kun je dat zeggen? Als ik niet vecht, wie dan wel?'


‘Het land heeft een perfect kind verloren, een ingenieur die zeker succes zou hebben’, concludeerde hij. 'Hij woont al twee jaar met zijn vriendin in Givatayim en heeft altijd gezegd dat hij na de oorlog een aanzoek zou doen.'


Rabbijn Elkana Vizel

Foto IDF woordvoerder


Rabbijn Elkana Vizel

Vizel sneuvelde in een van de hevigste veldslagen sinds het begin van de oorlog. Het incident vond rond 16.00 uur plaats in al-Muasi in centraal Gaza, toen Hamas-troepen een raketgranaat afvuurden op meerdere aangrenzende gebouwen, samen met landmijnen die de IDF-troepen hadden verzameld en in de gebouwen hadden gebracht, wat een totale ineenstorting veroorzaakte. doodde maandag 19 soldaten en verwondde verscheidene anderen.


Itamar Vizel, de tweelingbroer van Elkana (en de andere helft van hun circusdubbelact) schreef dit oprechte eerbetoon aan zijn tweelingbroer op zijn Facebook-pagina: “Mijn hart weigert de woorden te geloven die ik schrijf. [Mijn] tweelingbroer - is niet meer. Hij viel heldhaftig… in een gevecht in de Gazastrook.”


Hij eindigt met de woorden van het lied ‘Shemesh’ van Hanan Ben Ari: ‘Dan zul je voor altijd als de zon zijn, je zult als een vogel zijn die door de ruimte dwaalt, jij, jij zult voor altijd mijn koning zijn, ik dank je voor het pad dat je mij beloofde."


Diepbedroefde vrienden brachten ook hulde aan Vizel, iemand die schreef:

“Ik kan niet ademen; het is onmogelijk te begrijpen; het hart schopt dit harde nieuws eruit. Itamar - we zullen Elkana niet vergeten tot onze laatste dag. Wat een lieve man, wat een hart, wat een licht! Ongelooflijk. Gewoonweg ondenkbaar”


Yoval Lopez

Foto IDF woordvoerder


Sergeant First Class (res.) Yoval Lopez, 27, uit Kfar Tapuach op de Westelijke Jordaanoever, was een van de soldaten die maandag omkwamen bij het incident in het centrum van de Gazastrook, waarbij in totaal 21 soldaten omkwamen.


Hij laat zijn vrouw Sigalit en drie jonge dochters achter, in de leeftijd van acht maanden tot drie jaar oud, evenals zijn ouders Yocheved en Yohai Lopez, en twee broers, die beiden ook in de oorlog vechten, één in Jenin. en de andere in Gaza.


Lopez maakte Aliyah op zesjarige leeftijd en groeide op in de Bnei Moshe-gemeenschap in de wijk Givat Hahish van Alon Shvut, in Gush Etzion, ten zuiden van Jeruzalem. De Bnei Moshe, oorspronkelijk afkomstig uit Trujillo, Peru, staan ​​algemeen bekend als de ‘Inca-joden’, van wie de meesten in de jaren negentig naar Israël emigreerden. Lopez ging naar de Orot Yehuda Yeshiva High School in Efrat. Zijn begrafenis is dinsdagmiddag gepland op de begraafplaats Mount Herzl.


Matan Lazar

Foto IDF woordvoerder


Matan Lazar, 32, afgestudeerd aan de Hebreeuwse Reali School in Haifa en de Shamir School of Nursing, was een geliefde verpleger op de afdeling spoedeisende hulp van het Shamir Medical Center-Assaf Harofeh in Be'er Ya'akov, ten zuidoosten van Tel Aviv. Hij had ook in het Carmel Medical Center gewerkt.


“Wij van het Shamir Medisch Centrum (Assaf Harofeh) buigen onze hoofden en rouwen om de dood van sergeant-majoor Matan Lazar”, aldus het ziekenhuis in een verklaring. Vrienden en collega’s beschreven hem als toegewijd en zorgzaam, met een groot hart.


Waar hij ook werkte of studeerde, Lazar nam actief deel aan sociale en professionele initiatieven, aldus het ministerie van Volksgezondheid in een condoleanceverklaring aan de familie.


Lazar laat zijn vrouw Ilana, een verpleegster bij Klalit Health Services, en zijn ouders, Silvio en Yosepha achter.


339 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page