top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ernstig gewonde grenspolitieagent Barel Shmueli aan zijn verwondingen overleden


Barel Shmueli 21. Foto Borderpolice


Barel Shmueli, de grenspolitieagent die ernstig gewond raakte nadat hij 10 dagen geleden door het hoofd was geschoten tijdens recente rellen aan de grens met Gaza, is overleden.


Shmueli was een 21-jarige inwoner van Beer Yaakov, centraal Israël, die op zaterdag 21 augustus door een zogenaamde demonstrant door het hoofd werd geschoten en met spoed naar het Soroka Universitair Medisch Centrum in Beersheba gebracht, waar hij meer dan een week in het ziekenhuis lag.

Screenshot KAN News


"De medische staf vocht voor Shmueli's leven terwijl hij verschillende operaties onderging. Ondanks alle inspanningen en vanwege de complexe aard van de opgelopen verwonding, waren we genoodzaakt zijn dood vast te stellen", staat in een verklaring van Soroka.


Het ziekenhuis voegt eraan toe dat het „deelt in het diepe verdriet van de familie”.


De familie van Barel reageerde maandagmiddag op zijn overlijden en zei in een verklaring:

"Vandaag hebben we afscheid genomen van het kind dat zijn leven heeft opgeofferd om ons te beschermen en de beste man te zijn die hij kan zijn. Barel, we nemen misschien afscheid maar we zullen je nooit vergeten. Het was een voorrecht om je te kennen en jammer dat we dat niet hebben gedaan. ik heb geen tijd meer', luidde de emotionele verklaring.


Premier Naftali Bennett en andere Israëlische leiders rouwen om de dood van Barel Shmueli, een grenspolitieagent die in het hoofd werd geschoten tijdens een recente rellen aan de grens met Gaza.


Bennett zegt dat Shmueli, 21, "viel terwijl hij de veiligheid van Israël verdedigde" en dat er "geen woorden" zijn die zijn familie kunnen troosten.


Ik zou de familie willen omhelzen, die heeft verloren wat het meest dierbaar was, moge Barel's ziel worden gebonden in de keten van het leven," aldus Bennett.


"Barel Shmueli stierf terwijl hij het thuisland en de inwoners van Zuid-Israël beschermde. Slechts een paar dagen geleden bad ik voor zijn herstel in zijn ziekenhuiskamer", schreef minister van Defensie Benny Gantz op Twitter


“In naam van de veiligheidsdienst betuig ik vanuit het diepst van mijn hart mijn medeleven aan zijn ouders en familieleden. Moge je geen verdriet meer kennen', zegt Gantz.

President Herzog zei in een verklaring "Ik ben bedroefd en diep gepijnigd door het overlijden van sergeant Barel Shmueli, met een gezegende herinnering, die in de lijn van zijn plicht viel.

"De afgelopen week heb ik voortdurend contact gehad met zijn moeder, Nitza, en samen met het hele volk van Israël hebben we gebeden voor zijn herstel. Mijn vrouw Michal en ik omhelzen zijn familie en delen in hun zware verdriet over het overlijden van zo'n geliefde, lieve zoon. Moge zijn herinnering een zegen zijn."

152 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


HansLa23+
Aug 30, 2021

Vreselijk RIP Barel 🙏

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Aug 30, 2021
Replying to

Het hele land leeft met de familie mee, verschrikkelijk

Like
bottom of page