top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eerste ambassadeur van Bahrein heeft zijn geloofsbrieven aan president Herzog overhandigd


Ambassadeur Khaled Yusuf Al Jalahma (l) met president Herzog. Foto Amos Ben-Gershom (GPO)


Khaled Yusuf Al Jalahma heeft vanmorgen zijn geloofsbrieven aan president Isaac Herzog overhandigd en is daarmee als de allereerste ambassadeur van het Koninkrijk Bahrein in de staat Israël. President Herzog en ambassadeur Al Jalahma hielden een diplomatieke werkvergadering, waarna zij een gezamenlijke verklaring aan de pers aflegden, in het Hebreeuws en Arabisch.


President Isaac Herzog bedankte Zijne Majesteit Koning Hamad bin Isa Al Khalifa voor zijn baanbrekende besluit om de betrekkingen met Israël te normaliseren en zei: “ De Abraham-akkoorden waren de vrucht van zowel visie als macht. De visie en macht van staten en nationale leiders. Het groeiende partnerschap tussen onze landen is een model voor het hele Midden-Oosten en ik hoop dat andere staten in onze regio zich door uw voorbeeld zullen laten inspireren. Meneer de Ambassadeur, breng alstublieft mijn hartelijke groeten en respect over aan Zijne Majesteit Koning Hamad bin Isa Al Khalifa, die ik hoop te ontmoeten tijdens mijn voorzitterschap. *Bahrein heeft altijd gediend als een model en voorbeeld van het naast elkaar bestaan ​​tussen verschillende religies en culturen. Het is niet meer dan normaal dat de naam 'Bahrein' in het Arabisch, wat 'twee zeeën' betekent, past bij een land dat een brug vormt tussen verschillende naties en culturen, waaronder een fascinerende oude Joodse gemeenschap naast moslim-, christelijke en andere gemeenschappen."


President Herzog voegde toe: “ Op dit moment, nu er nieuwe, geloofwaardige rapporten binnenkomen over de vooruitgang van Iran in de richting van nucleaire wapencapaciteit, is het belangrijker dan ooit om verenigd te zijn in onze strijd tegen extremistische krachten die werken aan het ondermijnen van stabiliteit en vrede in onze regio."


Ambassadeur Khaled Yusuf Al Jalahma en zijn vrouw. Foto Amos Ben-Gershom (GPO)


Ambassadeur Khaled Yusuf Al Jalahma begon met het overbrengen van de persoonlijke groeten aan president Herzog van Zijne Majesteit Koning Hamad bin Isa Al Khalifa van Bahrein en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Salman bin Hamad Al Khalifa . "Het is een grote eer om de eerste ambassadeur van het Koninkrijk Bahrein in de staat Israël te zijn na het aanknopen van volledige diplomatieke betrekkingen tussen onze twee landen", zei hij en voegde eraan toe: "Vrede is de strategische keuze van het Koninkrijk Bahrein. Zijne Majesteit de Koning is van mening dat dialoog, begrip en het opbouwen van vertrouwen verheven principes en de belangrijkste fundamenten zijn voor het bereiken van samenwerking tussen naties en volkeren. Ik ben ervan overtuigd dat deze historische stap een solide basis zal leggen voor de betrekkingen tussen onze twee landen, gebaseerd op de waarden van tolerantie en coëxistentie tussen volkeren, overtuigingen en religies.”


De ambassadeur vervolgde: “Ik wens de burgers van Israël gezondheid, welzijn, veiligheid, stabiliteit en welvaart. Het Koninkrijk Bahrein laat zich in zijn diplomatieke betrekkingen leiden door solide nationale principes die gebaseerd zijn op stevige fundamenten en authentieke waarden van welvaart en acceptatie van de ander. Door de geschiedenis heen heeft het Koninkrijk Bahrein zich in zijn betrekkingen met andere staten geëngageerd om stabiliteit, vrede, en welvaart voor de volkeren van de regio. In mijn rol, en in samenwerking met de regering van Israël, zal ik ernaar streven onze betrekkingen constructief en gunstig te maken voor beide partijen. Ik verwacht ook op persoonlijk niveau de betrekkingen tussen het Koninkrijk Bahrein en de staat Israël op verschillende gebieden te ontwikkelen ten behoeve van beide staten en hun volkeren, ten behoeve van wederzijdse bijstand en versterking van veiligheid, stabiliteit,


Ambassadeur Al Jalahma voegde in het Engels toe: “Dit zijn niet alleen moedige en historische stappen, het zijn gigantische stappen in een toekomst van vrede, veiligheid en welvaart voor ons allemaal. Ik ben ervan overtuigd dat de Abraham-akkoorden een weg zullen banen en alle naties zullen inspireren om te streven naar een betere, meer welvarende en veilige wereld.”


33 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page