top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ex-gijzelaars en familie van gijzelaars botsen met Netanyahu door zijn uitspraken


Foto ter illustratie. Video N12News


Uit berichten die langskomen uit de bijeenkomst van ex-gijzelaars en familieleden van gijzelaars met premier Benjamin Netanyahu en de overige leden van het oorlogskabinet, blijkt dat de partijen botsten en lijnrecht tegen over elkaar kwamen te staan.


Gisteren eisten de familieleden de ontmoeting met Netanyahu en zeiden dat ze zich genegeerd voelden.


Volgens verschillende Hebreeuwse media kwam dit met name nadat Netanyahu tegen de ex-gijzelaars en familieleden van gijzelaars zei: “Er is op dit moment geen mogelijkheid om iedereen naar huis te brengen. Kan iemand zich werkelijk voorstellen dat als dat een optie was, iemand die zou weigeren?” Deze uitspraak stuitte bij velen op woede.


Ronen Tzur, een van de leiders van het Hostage Families Forum, vertelde aan Channel 12 News dat enkele aanwezigen Netanyahu vertelden over de verschrikkingen die zij hebben ondergaan tijdens hun gevangenschap in Gaza.


Ynet meldt dat Netanyahu de meeste van zijn opmerkingen had opgeschreven en van papier las en geen enkele vraag heeft beantwoord.


Volgens Channel 12 vertelt de dochter van gijzelaar Chaim Peri, 79, aan Netanyahu dat degenen die daar nog steeds worden vastgehouden “van geleende tijd leven”, waarbij ze gejuich ontving van de anderen die uit haar groep, en ze suggereert ook dat het terugbrengen van de gevangenen naar huis een hogere prioriteit zou moeten hebben. dan de aanhoudende oorlog tegen Hamas.


Volgens Ynet waren onder de recent vrijgelaten gijzelaars die de bijeenkomst bijwoonden onder meer Raz Ben Ami, wiens echtgenoot nog steeds gevangen wordt gehouden, Sharon Cunio, wiens echtgenoot daar ook nog steeds is, en Yelena Trufanov, wiens zoon Sasha nog steeds gegijzeld is.522 weergaven0 opmerkingen
bottom of page