top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ex-IDF chef en Knesset lid Yair Golan roept op tot burgerlijke ongehoorzaamheid


Foto via Wikipedia


Voormalig Knesset lid en plaatsvervangend IDF-stafchef Yair Golan riep dinsdag op Twitter op tot "brede" burgerlijke onrust om te protesteren tegen de stappen van de regering-Netanyahu tegen de rechterlijke macht.


“Tegen de kwaadaardige en kwaadaardige regering is er maar één manier: een grootschalige burgeropstand. Vernietiging van het rechtssysteem, onbeperkte politieke benoemingen, toestemming voor de ultraorthodoxen om met ons belastinggeld te doen wat ze willen”, schreef Golan op Twitter. “Waarom zouden we het eens zijn, waarom zouden we dit accepteren op ons hoofd, op onze portemonnee, op ons leven? We zullen het nooit eens worden, schreef hij op Twitter aldus The Jerusalem Post.


"Vanaf morgenochtend moeten we onze manier van denken veranderen", vervolgde hij. “Geen beleefde demonstraties meer op zaterdagavond, geen weggelopen posten meer in de avond, en geen gejammer en gehuil meer. Alleen acties. Alleen resultaten. Bedrijven zullen worden gesloten, diensten zullen worden gesloten, wegen zullen worden geblokkeerd en degenen die doen alsof ze heersen via corrupte, hedonistische, extremistische en duistere mensen zullen ontdekken dat het volk de soeverein is.”

Vorige maand zei Golan op 103FM dat "de mensen hun protest moeten uiten en als we een aanzienlijke verstoring van de levensstijl moeten veroorzaken om uit te leggen dat de dingen niet gaan zoals we willen, dan zullen we dat doen. Er zijn hier genoeg goede en toegewijde burgers die wil een rechtsstaat.”140 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page