top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ex-IDF opperbevelhebber Gadi Eisenkot voegt zich bij "Staatspartij" van Benny Gantz en Gideon Sa'ad


Foto Wikipedia


De voormalige IDF-stafchef Gadi Eisenkot kondigde eindelijk zijn beslissing aan om zich bij Gantz en Sa'ar aan te sluiten, onder een gezamenlijke lijst die "Staatspartij" zal worden genoemd. Hij zal als derde worden geplaatst en is van plan namens hem extra kandidaten toe te voegen. De drie kondigden aan dat ze partijinstellingen oprichten en later voorverkiezingen houden ter voorbereiding op de verkiezingen voor de 26e Knesset.


Zaterdagavond werd een overeenkomst getekend tussen Gantz, Sa'ar en Eisenkot, volgens welke de lijst na de verkiezingen zal beginnen met het reguleren van instellingen en het houden van voorverkiezingen ter voorbereiding van de verkiezingen voor de 26e Knesset. Voormalig stafchef Eisenkot is van plan meer kandidaten aan de lijst toe te voegen.


Volgens de verklaring van Gantz, Sa'ar en Eisenkot: "De unie zal de basis vormen voor de oprichting van een brede en stabiele staatsregering die een einde zal maken aan de aanhoudende politieke crisis, om de kloof tussen de delen van de Israëlische samenleving en om de nationale belangen van de staat Israël in veiligheid, economie, binnenlandse veiligheid en onderwijs te bevorderen."


Eisenkots naam als kandidaat om deel te nemen aan het politieke leven werd ook het hof gemaakt door Yesh Atid van Yair Lapid, en ook door leden van de Labour Party.


Eisenkot speelde bij de vorige verkiezingen al met het idee om mee te doen en onderzocht een aantal opties die er niet uitkwamen. Degenen die hem hebben ontmoet en met hem over politieke kwesties hebben gesproken, zeiden vorige maand dat het de polarisatie en de kloof was die door de politici in de Israëlische samenleving werd gecreëerd die hem het meest boos maakten, en vanwege hen besloot hij een belangrijk politiek platform te betreden en zelfs vertegenwoordigers namens hem.


70 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page