top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Extreemrechts wil niet dat Ahmed Tibi opnieuw plaatsvervangend Knesset voorzitter wordt


Ahmed Tibi wordt als plaatsvervangend Knesset voorzitter uitgejouwd door Ben Gvir. Screenshot YouTube


De extreemrechtse religieuze zionistische partij (Smotrich) en Otzma Yehudit partij (Ben Gvir) willen Ta'al MK Ahmad Tibi weghouden van de rol van plaatsvervangend Knesset voorzitter, een functie die hij sinds 2006 bekleedt, meldde Channel 12 News.


De leider van Otzma Yehudit, Itamar Ben Gvir, zei dat beide partijen zich verzetten tegen de herbenoeming van Tibi als plaatsvervangend voorzitter in de nieuwe Knesset 'omdat hij terroristen steunt'.


Likud en de ultraorthodoxe partijen willen daarentegen dat hij om politieke redenen in functie blijft.


De steun van de ultraorthodoxen voor Tibi komt voort uit de langdurige "minderheidsalliantie" tussen de ultraorthodoxe partijen en de gezamenlijke lijst. In het verleden hadden de ultraorthodoxe en Arabische partijen de neiging om samen te werken tegen wetsvoorstellen die volgens hen schadelijk waren voor de Arabische of ultraorthodoxe minderheid.


Hoewel, er is één Likud Knesset lid, Tali Gottlieb, die ook tegen herbenoeming van Tibi is, namelijk met het nergens op gefundeerde argument dat Tibi 'de naaste adviseur was van de grote moordenaar Arafat'.


Het toont wat we de komende tijd kunnen gaan verwachten in de Knesset. Hopelijk kan premier Netanyahu nu laten zien wat zijn macht is.151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page