top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Extreemrechtse, homophobe Avi Maoz in Knesset: "nieuwe regering maakt einde aan duisternis"


Screenshot YouTube


De extreemrechtse, homofobe, Avi Moaz, de man van de eenmanspartij, die in een eventuele volgende regering Netanyahu minister van 'Joodse Identiteit' wordt en de leiding krijgt over de externe schoolprogramma's, heeft in de Knesset vandaag voor ophef gezorgd door de regering Lapid te vergelijken met het verhaal van de Hellenisten uit het Hanukkah verhaal.


Het maakt meteen duidelijk wat Israël te wachten staat als dit soort figuren minister worden en waarom dat uit alle macht moet worden voorkomen.


In zijn toespraak zei Maoz dat het verhaal van Chanoeka "gepast is voor vandaag", zingt hij delen van het populaire feestlied "We Came to Expel the Darkness", en merkt op dat de Makkabeeën de strijdkrachten van Hellenistische Joden moesten verdrijven, die wilden om het jodendom te combineren met de Griekse cultuur, aldus The Times of Israel.


"De geest die de Grieken en de Hellenisten probeerden bij te brengen in het Joodse volk is de echte duisternis", zegt Maoz. “Iedereen die het echte jodendom probeert te schaden, is de duisternis. Iedereen die een nieuwe zogenaamde liberale religie probeert te creëren, is de duisternis. Iedereen die – met opzettelijke verhulling en verduistering – de kinderen van Israël probeert te hersenspoelen met hun agenda’s, zonder medeweten van de ouders – is de duisternis.”


Michal Shir, parlementsleden van Yesh Atid en Naama Lazimi, parlementsleden van Labour, schreeuwen tegen de opmerkingen van Maoz vanuit het plenum van de Knesset.


Onder zijn coalitieovereenkomst met Likud zal Maoz worden benoemd tot plaatsvervangend minister en hoofd van een op te richten autoriteit voor Joodse identiteit, en zal hij de buitenschoolse inhoud op scholen controleren, een deal die door velen met schrik is bekeken.172 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page