top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Eyal Shani en Liran Weizmann van de Nederlandse SMB Capital groep openen 150 restaurants in Europa


Eyal Shani (L) en Shahar Segal (R). Screenshot YouTube


Chef Eyal Shani en zijn partner Shahar Segal hebben een overeenkomst getekend met hotelier en vastgoedontwikkelaar Liran Weizmann, eigenaar van de Nederlandse hotelgroep SMB Capital, om in de komende vijf jaar tot 150 restaurants te openen in Europa.


De Nederlandse hotelgroep SMB Capital, eigendom van Weizmann, beheert meer dan 120 hotels in heel Europa, waarvan sommige in eigendom zijn. Weizmann tekende de samenwerkingsovereenkomst via een op te richten dochteronderneming die eigendom is van beide partijen, meldt Calcalist.


Volgens de overeenkomst zal de groep buffetrestaurants en salons openen in 48 Europese steden. Ongeveer tweederde van de restaurants zal een buffet zijn, dat wil zeggen kleine restaurants waar pitabroodjes met vlees of groenten worden verkocht, en ongeveer een derde meer luxe restaurants onder de merken Salon en North, die voornamelijk in hotels zullen worden gevestigd die worden beheerd door het MKB-groep. Volgens de overeenkomst gaat het om een ​​investering van honderden miljoenen shekels in het project.


Volgens Calcalist hebben Shani en Segal samen met Weizmann een gezamenlijk eigendom opgericht, NHM Europe BV, dat de restaurantmerken zal beheren en ontwikkelen via het hoofdkantoor van het bedrijf in Amsterdam.


SMB Capital is een hoogwaardige vastgoedbeleggingsmaatschappij, met voornamelijk hotelvastgoed in grote Europese steden zoals Amsterdam, Berlijn, Hamburg, Wenen, Milaan en Lissabon, The Butcher en Mr. Porter and The Duchess, die een Michelinster hebben gekregen.


Weizmann woont al zo'n 20 jaar in Amsterdam. Hij richtte het in Amsterdam gevestigde hotelmanagementbedrijf Sircle Collection op, en het Grand City Hotel, een van de toonaangevende particuliere hotelmanagementgroepen in Europa met ongeveer 120 hotels.289 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page